Ryby - znamenie horoskop

Ryby - Pisces (20.2. - 20.3.)

Živel : voda
Dynamika : premenlivá
Polarita : negatívna
Vládca : planéta Neptún, spoluvládca Jupiter
Priaznivé dni : štvrtok, pondelok, nedeľa
Menej priaznivý deň : streda
Šťastné čísla : 2, 4, 11, 24, 32
Farby : dúhové farby, blankyt, zelenomodrá
Silná stránka : intuícia, obetavosť, súcit
Slabá stránka : nesmelosť, podliehanie ilúziám.
Kov : platina
Drahokamy : opál, topás, kamene dúhových farieb, perleť, červený koral
Povaha : flegmatická, lymfaticko-sangvinická
Typ : nábožensky založený človek, mystik, umelec, liečiteľ, filozof, samotár
Časti tela, ktoré ovláda : chodidla, prsty a kosti na nohách, šľachy, lymfa
Choroby : Infekcia, epidémia, otrava, znížená imunita, alkohol, drogy, hormonálne poruchy, TBC, vodnateľnosť.

Znamenie Rýb je pod dominujúcim vplyvom planéty Neptún, spoluvládcom je Jupiter. Z toho je možné usudzovať, že ľudia narodení v tomto znamení sú citliví, s veľkými vedomosťami a veľkou vnútornou silou. Ich duševné schopnosti, ktoré sa nemôžu vždy uplatniť, spôsobujú, že ich život je neraz ťažkým bojom o vlastný duchovný vývoj, takže je často ich povaha vážna a hĺbavá, poznačená tragickým pocitom, že ich nikto nechápe.
V dôsledku ich citlivého, senzibilného naturelu, sa ťažko presadzujú, resp. musia vynaložiť veľké úsilie na to, aby sa mohli výraznejšie presadiť. Sú príliš jemní na to, aby sa výraznejšie presadzovali. Preto ich iní využívajú a ovplyvňujú.

Týmto ľuďom je potrebné poradiť : Buďte egoistickejší aj proti vlastnému presvedčeniu! Celou svojou podstatou túžia po ideáloch, v ktorých hľadajú svoje vnútorné šťastie, ale tvrdý život im to nedožičí. Majú priveľkú dušu a primálo aktívnej energie, aby si mohli nájsť záľubu v tvrdom existenčnom boji. Tento nadbytok citov a nedostatok sily presadiť sa, vnáša do ich života bolestný pocit nespokojnosti. A keďže sú to osoby skromné a utiahnuté, svet len ťažko pozná ich skutočnú hodnotu. K ľuďom sa správajú citlivo, lipnú na priateľoch a ľahko prehliadajú ich nedostatky.

Radi konajú dobré skutky a túžia vniesť do každodenného života trochu poézie a krásy. Ich živá fantázia ich unáša do nadprirodzených oblastí, alebo sa vrátia do všedného života so sklonom k pesimizmu. Potom nastanú obdobia, keď začnú strácať hlavu a stanú sa roztržitými. Majú tisíc chutí všetko nechať a odísť niekam veľmi ďaleko. Priťahujú ich ďaleké cudzie krajiny.

No nie sú len tvormi obetavými, za akých sa zvyknú pokladať. S úspechom dokážu pred inými, ba aj pred sebou samými, zamaskovať svoje skutočné motívy. Ako nikto iný vedia loviť v mútnych vodách, ale chytiť rybu a udržať ju v rukách nie je pre nich ľahké. Sú skvelí herci, ibaže nie každý človek narodení v tomto znamení môže pracovať v divadle alebo televízii, a tak musia svoje herecké schopnosti uplatňovať tam, kde práve sú. Majú neobyčajnú schopnosť vtiahnuť iných do svojich blúznivých predstáv, pričom prichádzajú na najpodivnejšie nápady. Radi sa obklopujú tajomstvom. Muži-Ryby sa môžu stať najlepšími manželmi, otcami a priateľmi - ale aj najhoršími. Záleží čisto na konštelácii hviezd. Málokedy robia polovičaté veci a nikdy nerobia dvakrát to isté.

V dôsledku prevažne citového založenia, nie sú títo ľudia vyslovení myslitelia, žijú viac menej intuitívne, ale zároveň produktívne. Majú intenzívny citový život. Hlavnou povahovou črtou človeka -Ryby je strach zo života, ktorý ho nikdy celkom neopúšťa. Keď je šťastný, obáva sa nešťastia, keď miluje, bojí sa, aby nestratil objekt svojej lásky, keď žije v blahobyte, má strach, aby oň neprišiel. Vnútorná pasivita ho robí prístupným rôznym vplyvom. Predovšetkým by sa tieto osoby mali vyhýbať omamným látkam, ktorým by mohli ľahko prepadnúť. Lákajú ich nečakané udalosti, zázračné javy.

Čo sa týka povolania, majú sklon k obchodnej činnosti, pracujú v obchodných domoch, najmä v oblasti s tekutinami. Nezištné povahy inklinujú k práci v charitatívnych ústavoch a ústavoch pre telesne postihnutých. Aj medzi lekármi, učiteľmi, ošetrovateľmi nájdeme veľa Rýb. Pri voľbe povolania hrajú významnú úlohu sociálne motívy. Láska k vode a vodným tokom sa prejavuje pri voľbe námorníckeho alebo rybárskeho povolania, alebo práve v reštauráciách a v obchode s nápojmi. Veľký záujem medzi Rybami je aj o umelecké profesie /divadlo, televízia, hudba, spev, maliarstvo, literatúra/.
V bankovníctve a na burzách prevažujú zamestnanci narodení v znamení Rýb. Veľmi príťažlivá pre Ryby je aj práca v uzavretých priestoroch /nemocniciach, klinikách, sanatóriách, opatrovateľských a dobročinných ústavoch. Rovnako sa zaujímajú aj o prácu detektívov, kriminalistov a o tajnú službu.

Kedysi sa tvrdilo, že muži-Ryby sú labilní a slabí. Dnes vieme, že to celkom tak nie je, iba sa pričasto oddávajú rojčeniu, no sú schopní prejaviť rozhodnosť a konať energicky. Vďaka svojej intuícii a umu si dokážu získať slávu a uznanie. Sú hocikedy prístupní novým dojmom v povolaní i v láske.

Inšpirácia a jemnocit pomáhajú Rybám pri učení, štúdiu i v práci. Dokážu veľmi dlho trpezlivo čakať; ich intuícia im pomáha nájsť si správne miesto v živote. Slabšie typy ľudí narodených v tomto znamení potrebujú podnet zvonka, aby sa poobzerali po novom, lepšom postavení. Mnohí muži zmenia odrazu v stredných rokoch svoj život a začnú pracovať v úplne inej profesii. Sú tiež známi tým, že sa vedia orientovať v náladách ľudí vo svojom okolí. Pre mnohých sú preto utešiteľmi, pomáhajú riešiť problémy svojich priateľov, spolupracovníkov, susedov. Ich silnou stránkou je skôr "pasívne dobývanie" ženy, ktoré niekedy hraničí až so sebanegáciou. Ľúbostné styky muža-Ryby sú väčšinou veľmi komplikované, pretože do svojho vzťahu vkladá oveľa viac citov, než muži narodení v iných znameniach. Keď sa uchádza o ženu, je veľmi zdržanlivý, nerád urobí prvý krok.

Ľudia narodení v znamení Rýb majú hlboký vzťah k umeniu. Obzvlášť ich inšpiruje umenie bezprostredne pôsobiace na zmysly. Žena-Ryba túži po tom, aby ju jej silnejší partner rozmaznával a ovládal. Mnohí si myslia, že tieto ženy sú slabé. Sú síce vo svojich citoch ľahko zraniteľné, ale takisto sa rýchle udobria. Niekedy sú priveľmi precitlivené, nerozhodné a rojčivé. Sú veselé medzi veselými a smutné medzi smutnými. Ich tajnou ríšou je svet snov.

Tam , kde zostane citový život ženy-Ryby neuspokojený, dostaví sa sklamanie a zanechá rany na duši. Vtedy žena prepadá depresii a môže začať trpieť komplexmi. Niekedy ju priťahujú starší muži, ktorí môžu byť aj ženatí. No práve takéto tajné ľúbostné dobrodružstvá ju dráždia. Vyžívajú sa v tajnostkárstve, ktoré sami navodili. Nechcú nič viac, iba byť chránené a utešované. Vedia byť nežné, milé, romantické, úprimné a súcitiace. Niekedy majú mediálny vzťah k svetu mužov, ktorý ich priťahuje. V okamihoch sklamania a trápenie neraz siahnu po alkohole a drogách. Sú to jemnocitné, obetavé matky, ktoré milujú svoje deti a padne im zaťažko presadzovať prísnu disciplínu.

K Rybám sa hodia partneri narodení v znamení Raka /22.6. - 22.7./ a Škorpióna /24.10. - 22.11./, ale aj v znamení Býka /21.4.- 21.5./.
Menej priaznivé sú znamenia Barana /21.3. - 20.4./, Kozorožca /22.12. - 20.1./, Strelca /23.11. - 21.12./ a Panny /24.8.-23.9/.
Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/psychologia/9778-ryby-znamenie-horoskop/