Panna znamenie horoskop

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 18.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 1 290 slov
Počet zobrazení: 4 268
Tlačení: 351
Uložení: 368
Panna - Virgo ( 23.8. - 22.9.)

Živel : zem
Dynamika : premenlivá
Polarita : negatívna
Vládca : planéta Merkúr
Priaznivé dni : streda, pondelok
Menej priaznivý deň : piatok
Šťastné čísla : 3, 4, 8, 10, 33
Farby : fialová, čierna, oranžová, hnedá, béžová
Silná stránka : chladnokrvnosť, disciplinovanosť, pedantnosť, praktickosť
Slabá stránka : nerozhodnosť, pasivita, skepsa
Kov : ortuť, mosadz, cín, zliatiny
Drahokamy : zafír, jantár, achát, smaragd, granát, jaspis
Povaha : melancholicko-flegmatická
Typ : úslužný človek, vedec, organizátor a metodik, kritik, egoista, puntičkár
Časti tela, ktoré ovláda : brušné partie, pupok, črevá, pankreas, pečeň, zažívací trakt, slepé črevo.
Choroby : poruchy príjmu a spracovania potravy / hnačky, zápcha /, nedostatok enzýmov, choroby, ktoré chronicky zasahujú vnútornosti.

Panna je pod dominujúcim vplyvom planéty Merkúr. To spôsobuje, že má veľmi blízko k prírode. Je to človek zrastený s pôdou. Túži po jednoduchom, skromnom, poetickom a tichom šťastí v ústraní. Tak ako sa mení príroda, mení sa aj jeho nálada. Ľudia, s ktorými sa stýka, ho preto môžu považovať za náladového a popudlivého. Často prichádza o náklonnosť a stráca sympatie blízkych priateľov kritikou, ktorá sa môže dotknúť ich citlivej struny. Mnohé spory a rozpory vznikajú neraz z jeho viny, pretože sa rád mieša do záležitostí druhých. Prísne posudzovanie ľudí, prehnaný sklon ku kritike a egoizmus mu môže veľmi uškodiť, pretože nikdy nehľadá chybu u seba, vždy len u druhých. On sám sa však cíti byť dotknutý a dobre myslené rady priateľov považuje za útok na svoju osobu. Spolunažívanie s inými ľuďmi je pre tento typ človeka dosť zložité.

V zamestnaní sa sústreďuje predovšetkým na pozemské veci, čím ľahko stráca prehľad a zmysel pre rozdiely medzi vecami a ľuďmi. Ľahko sa rozptyľuje detailmi. Má síce pevnú vôľu, ale ľahko sa dá prehovoriť. Proti týmto vlastnostiam stoja vysoké kvality. Dokazuje to dobročinný, úslužný a dôveryhodný charakter, ktorý nie každý hneď odhalí. Svoje tajomstvá si prísne stráži. Pre ľudí, ktorí sú mu blízki, robí v prípade potreby viac, ako môže zdôvodniť sám pred sebou. Rozmýšľa aktívne, je bystrý a chápavý. Neprepadne ľahko zlosti, ale ak sa to stane, je veľmi ťažké uspokojiť ho. Vie byť veľmi úprimný a zhovorčivý a jeho slovám možno plne dôverovať. Sympatie a antipatie hrajú v jeho živote dôležitú úlohu.
Vďaka svojim schopnostiam to v živote dotiahne ďaleko. Boj o získanie zodpovedajúceho postavenia je častý a prudký.

Vládca znamenia Merkúr tlmí city. Typický muž-Panna sa nerád púšťa do hazardných hier alebo špekulácií. Plánuje, ráta, kalkuluje, vedie si záznamy o najrozmanitejších veciach.
Tento typ je vždy ochotný vzdelávať sa, rozširovať svoje vedomosti, všetko sa dozvedať, aby bol o všetkom informovaný a vedel diskutovať aj o najnovších výdobytkoch vedy rozumne a vecne. Má preto rozsiahle vedomosti a rád veľmi schopne ich odovzdáva druhým, či už slovne, alebo v písomnej forme; na oboje má skvelú vyjadrovaciu schopnosť a nadanie. Vie obratne a duchaplne argumentovať, a keď zasadzuje za alebo proti niečomu, počína si veľmi presvedčivo. Pri práci sa opiera o svoj vrodený intelekt a všetky city vedome vypína. Snaží sa získať nezvratné dôkazy logickou argumentáciou, kombinačnou schopnosťou a jasnou definíciou pojmov, dôslednou metodikou a neomylným pohľadom na dokázateľné fakty. Ľudia narodení v znamení Panny sa vyznačujú výbornou pamäťou. To im umožňuje hocikedy zhromaždiť zdrvujúce množstvo argumentov na základe svojich obsiahlych vedomostí. Takýto človek je rodeným vedátorom, pracuje čisto racionálne, neprihliada na city ani nepodlieha svetonázorovým, etickým či morálnym stanoviskám. Snaží sa získať čo najviac vedomostí a v rámci tohto obmedzenia je schopný veľkých činov. Vyhovuje mu povolanie lekára, farmaceuta, odborného technika, humanitného vedca, národohospodára, právnika, spisovateľa, obchodníka, predavača,. Sú to aj schopní technici, remeselníci, jemní mechanici, hodinári, nástrojári, sadzači, krajčíri, záhradníci, chovatelia, poľnohospodári.

Ženy sa hodia na modistky, módne návrhárky, ošetrovateľky. V oblasti umenia a hudby je nadanie ľudí narodených v znamení Panny úzko späté s niektorým technickým smerom. Väčšina predstaviteľov oboch pohlaví pracuje v obchode; v učtárni, v revíznom alebo výpočtovom oddelení, ako kalkulanti, zahraničné korešpondentky, na sekretariáte, ako programátori, v bankách, v nakladateľstvách. Sú zastúpení aj v štátnych úradoch. Sú dobrými pedagógmi, učiteľmi, profesormi, majstrami odborného výcviku, ale majú vlohy aj pre matematiku, astronómiu, botaniku, prácu v laboratóriách, v chiropraxii, knižniciach, v obchodných domoch, hoteloch a v reštauračných zariadeniach.
Zo zdravotného hľadiska je ohrozená najmä brušná časť tela, vnútornosti, slezina, pečeň, pankreas. Môže dôjsť k črevným ťažkostiam a zažívacím poruchám. Dobrým liekom pre týchto ľudí je humor. Organické ťažkosti vznikajú preto, lebo človek-Panna berie veci priveľmi tragicky. Kto si uchová dobrú náladu a optimizmus a obrní sa proti všetkému negatívnemu, zostane zdravý; toto pravidlo však platí iba pre ľudí s dobrým, pozitívnym radixovým horoskopom. Nepokojná doba a krízové situácie v povolaní môžu podstatne ovplyvniť zdravotný stav Panny.

Muž-Panna nebude pre svoj oklieštený citový život a triezvosť nikdy úspešným milovníkom, tým menej nikdy nekoná intuitívne a všetko, teda aj lásku sa snaží zaškatuľkovať do svojej schémy usporiadania sveta. Väčšinou hrá v jeho vzťahu k partnerke väčšiu úlohu záujem ako vášeň. V mladosti často vedie striedmy spôsob života a po celý život si uchováva skeptický postoj k erotike. Je však starostlivým otcom, na ktorého sa možno spoľahnúť, aj keď je niekedy trochu malicherný a zádrapčivý. Má veľké pochopenie pre slabých a chudobných - musí jednoducho pomáhať. Je veľmi poriadkumilovný, praktický, šikovný a bystrý. Má svoje vlastné organizačné metódy a vlohy riešiť a objasňovať zložité problémy.
Je to dobrý úradník, prípadne vie zlepšovať už existujúce. Jeho schopnosti ho vynesú na vysokú priečku rebríčka v jeho povolaní, no úspech sa nedostaví ľahko. Je zaťažený pocitom zodpovednosti a trpí mučeníckym komplexom.
Mohol by pokojne zostať starým mládencom, znášal by to bez veľkých sklamaní.

Títo ľudia sú často živými encyklopedickými príručkami, sprostredkovateľmi a vykonávateľmi remeselných úkonov. Sú medzi nimi aj vyslovení skupáni; ich šporovlivosť nadobúda niekedy groteskné formy. Niektorí si rozdeľujú peniaze na domáce výdavky do rôznych škatuliek a o všetkom si vedú presné záznamy. V podstate je muž-Panna realista, plánovitý človek, ktorý si cení metodickosť. Pri vrodenom sklone k presnosti lipne niekedy až prehnane na číslach, všíma si detaily a pritom stráca zmysel pre celok. Žena-Panna šíri okolo seba atmosféru čistoty a nevinnosti, z ktorej sa napokon vykľuje bezcitné pokrytectvo, keďže hlása veľmi prísnu morálku. Teší sa úspechom druhého pohlavia a tiež s ním veselo koketuje, ak sa však nápadník pokúša vyvodiť z jej správania dôsledky, chladne ho odmietne. Sexuálna frigidnosť hrá v jej živote významnú úlohu a štatistiky dokazujú, že percento frigidných žien narodených v tomto znamení je vysoké. Na obranu týchto žien treba povedať, že je to niekedy vina mužov, ktorí nemajú dosť skúseností na to, aby prebudili svoju chladnú partnerku zo spánku Šípovej Ruženky. Čiastočne jej však aj vlastné zdôrazňovanie svojej osoby bráni úplne sa oddať mužovi. Je však priateľská, priam staromódne ženská, má šikovné ruky a vynaliezavý um.

Keď ju kritizujú, ľahko sa urazí. Pozná však svoje slabé stránky. Často sa pustí do nejakej práce, no keď ju niečo od nej odpúta, nedokončí ju a pustí sa do niečoho iného. Je spravidla poriadkumilovná, ale niekedy jej chýba systém a metóda.

V podstate sú ženy-Panny veľmi hanblivé, ale ako iné ženy, poznajú všetky ženské úskoky a zbrane. Sklamania im hneď neodoberú odvahu. Sú vstave zrušiť pevný zväzok alebo manželstvo, keď zistia, že nie je dokonalé.
Podieľajú sa na starostiach svojho partnera, sú puntičkárske v maličkostiach, ale vedia byť aj najdobrotivejšími a najmilšími ženami na svete. Pokojnou odvahou a hlbokým pocitom zodpovednosti držia často pokope veľké rodiny.
V každodennom manželskom živote ženy alebo muža narodených v tomto znamení sa veľmi skoro prejaví rutina. Tým sa spolužitie pre obe strany nudným a bezobsažným.

Vhodným partnerom
pre narodených v znamení Panny sú Kozorožci /22.12.-20.1./. Harmonický je aj zväzok s narodenými v znamení Raka /22.6.-22.7./ a v znamení Škorpióna /24.10.-22.11./.
Menej priaznivé znamenia sú Blíženci /22.5.-21.6./, Strelec /23.11.-21.12./ a Ryby /20.2.-20.3./.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Ryby - znamenie horoskop #osobnost predavača #Panna znamenie #Lev - znamenie horoskop #HOROSKOP V NEMCINE #ryby znamenie horoskop cinsky


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu