Váhy znamenie horoskop

Váhy - Libra (23.9. - 22.10.)

Živel : vzduch
Dynamika : kardinálna
Polarita : pozitívna
Vládca : planéta Venuša
Priaznivé dni : piatok, štvrtok
Menej priaznivý deň : streda
Šťastné čísla : 7, 8,10, 27
Farby : modrá, bledomodrá, modrozelená, svetložltá, ružová
Silná stránka : dobrý intelekt, zmysel pre poriadok, túžba po harmónii, veselý, prispôsobivý, láskavý, intuitívny.
Slabá stránka : slabá vôľa, náladovosť, rozmary, nepokoj
Kov : meď
Drahokamy : topás, tyrkys, diamant, zafír, achát, smaragd, perly
Povaha : sangvinická
Typ : typ umelca, vyrovnaný človek milujúci život, diplomat, bohém, rečník, sudca, advokát.
Časti tela, ktoré ovláda : obličky, slabiny, močový mechúr, slinivka brušná, žľazy
Choroby : žliaz, ľadvín, cukrovka, krvný obeh, reuma.

Váhy sú pod dominujúcim vplyvom Venuše. To dodáva ľuďom narodeným v tomto znamení vľúdnosť a čestnosť. Ich dobrosrdečnosť zachádza až tak ďaleko, že sú ochotní dať aj posledné a nečakať odmenu. Sú založení vyslovene sociálne, sú otvorení a priami, nesmierne vnímaví, vedia sa vcítiť do duševného stavu iných ľudí, šikovne riešiť rozpory a zmierňovať napäté situácie. Obzvlášť im na to dáva predpoklady okolnosť, že v nich prebývajú dve duše : jedna chce chápať život citovo, druhá ho chce prežívať uvedomelo, vo všetkých jeho formách. Sú to umelci života, vnútorne vyrovnaní, pričom duševné poryvy narúšajú túto rovnováhu a môžu spôsobiť vrcholnú radosť, ale i žiaľ.

Ľudia s týmito vlastnosťami často prepadajú melanchólii; cítia sa dobre iba v harmonickom prostredí; vplyv Venuše ich robí navyše neobyčajne vnímavými na vnútornú a vonkajšiu krásu. V styku s ľuďmi sú maximálne zdvorilí, jemnocitní a taktní. Hodia sa obzvlášť na sprostredkovateľov a na mierové rokovania. Vo svojich dedukciách sú nerozhodní; aj keď majú silnú vôľu, nestačia držať krok so všetkými nárokmi, ktoré sa na nich kladú. Chýba im činorodosť a len ťažko sa presadzujú. Tento nedostatok nahrádza múdrosť, obratnosť a diplomacia.

Ich duša je schopná hlbokého citu. Vášne sú prudké, ale čestné. Zmysel pre realitu, schopnosť držať sa skutočnosti a faktov sa prejavuje v oboch smeroch - v duševnom i materiálnom. Títo ľudia sa vyznačujú duševnou čulosťou, zmyslom pre spravodlivosť a neobyčajnou pozorovacou schopnosťou. Otvorenosť a pravdovravnosť im často spôsobuje ujmu. V podstate je narodený v znamení Váh estétom. Jeho vášeň patrí všetkému peknému, vznešenému a harmonickému. Hľadá spojenie, naplnenie života vo zväzku s milujúcim, chápavým partnerom, no jeho oddanosť nie je dosť hlboká. Láskavosť a pôvab, ktoré z neho vyžarujú, očarúvajú a aj on hľadá očarenie láskou druhých. Jeho zmysel pre krásu a oddávanie sa svetským radostiam robia z ľudí ovládaných Venušou vyslovene zmyslových ľudí, pretože zmysly sú jediným nástrojom, pomocou ktorého dokážu v plnej miere vnímať krásu Zeme.

Pri nepriaznivej konštelácii hviezd sa u ľudí narodených v tomto znamení prejavuje ľahkomyseľnosť, koketnosť a povrchnosť.
Človek-Váhy vychutnáva krásu prírody, nádheru krajiny, pôvab pohybu, dráždivú zmyselnosť tela.
Samotu znáša ťažko. Potrebuje osobný kontakt. V spoločenskom styku je uhladený a taktne vie preklenúť vznikajúce nezhody. Rýchlo nadväzuje kontakt a vzájomné sympatie, jeho vystupovanie je obratné. Celé jeho správanie je uvoľnené, elegantné, graciózne a neobyčajne šarmantné. Nie je však ani ľahostajný k lichôtkam. Jeho túžba po spoločenskej kariére, uznaní a úspechu je silná.
Typické povolania týchto ľudí nachádzame v oblasti umenia a všade tam, kde sa vyžaduje dobrý vkus. Pritom uprednostňujú vzletnosť, jasné tóny a farby. Vyhovuje im veľkorozmerné, dekoratívne umenie, plagátotvorba, architektúra interiéru, slávnostné dekorácie, scénografia, úprava verejných priestranstiev a parkov. Réžia a divadelné herectvo, balet, spoločenský tanec, hudba, spev, ako aj športy, kde je potrebná kombinačná schopnosť a súhra s kolektívom. Do úvahy prichádza aj módna tvorba, predvádzanie módnych výrobkov, konfekcie a luxusného tovaru.
Zaujímavá je pre nich aj literatúra, dejiny umenia, prekladateľská činnosť.
Lekári a psychológovia, ktorí sa grupujú spomedzi týchto jedincov, sú výborní diagnostici; majú však vlohy aj pre sociálnu činnosť. Zmysel pre rovnováhu a kombinačné schopnosti pri výpočtoch sú prednosťou pri riešení technických konštrukcií, napríklad pri stavbe mostov, lietadiel, pri strategickom plánovaní, prieskume verejnej mienky a vo veľkoobchode.
Nemožno zabudnúť ani na povolanie učiteľa, advokáta či sudcu.
Čo sa týka chorôb, ohrozujú ich ochorenia obličiek, močového mechúra, maternice, stavcov a slabín, dolnej časti chrbtice. Môžu sa vyskytnúť trombózy, kožné choroby, zväčšená predstojná žľaza, poruchy metabolizmu.
Muž narodený v tomto znamení túži po harmónii a spravodlivosti. Je starostlivý, spravodlivý a čestný v práci i rodinnom živote. Vo väčšom kruhu sa vždy snaží o vyváženosť. Usiluje sa premostiť rozpory, zjednotiť názory a usmerňovať veci. Ľahko podľahneme jeho šarmu. Vo svojej podstate je síce náladový, ale jeho úsmev si stále znova podmaňuje srdcia žien.
Ľúbostný vzťah s partnerom narodeným v tomto znamení nie je vždy jednoduchý, pretože jeho láska nemá vždy dlhé trvanie. Má, ako každý človek, dobré a zlé dni. Čo však absolútne neznáša je nuda. Má rád prepych, pohodlie a všetko, čo je krásne. Jeho ľúbostné nadanie je nesmierne. V erotike hľadá mnohorakosť foriem, experimenty a zmenu. Títo ľudia sú vždy zdravo zvedaví, pričom hrá dôležitú úlohu estetický aspekt. Náchylnosť k druhému pohlaviu je taká veľká, že muž narodený v znamení Váh vie len ťažko žiť sám. Jeho láskyplnosť zahŕňa celú škálu citov. V ľúbostných vzťahoch je nanajvýš jemnocitný a to isté očakáva od svojho partnera.
Má dar zabúdať na veľa vecí, najmä nepríjemných. Rád flirtuje s každou atraktívnou ženou, no málokedy flirt zmení na ľúbostný vzťah.

V povolaní sa nijako netrhá o ťažkú fyzickú prácu. Úlohy, ktoré mu zveria, plní ľahko a elegantne. Je obdarený aktívnou prispôsobivosťou a má rečnícke nadanie. Veľmi dôležitá je v jeho práci rôznorodosť. V ťažkých životných zápasoch je niekedy priveľmi mäkký. Chýba mu sila presadiť sa. Často využívajú jeho dobrodušnosť a veľkorysosť. Jeho mottom je "žiť a nechať žiť".
Ženy-Váhy sú podmanivo milé a príťažlivé. Sú útle, štíhle a pritom vyslovene ženské. Ich chôdza je pružná a rytmická. Sú nesmierne šarmantné a priťahujú mužov ako svetlo mole; navyše majú eleganciu a uhladenosť veľkej dámy, no niekedy pôsobia chladno a utiahnuto. Takáto žena je dokonalou milenkou a má v sebe niečo z klasickej hetéry. Je eroticky príťažlivá a muži jej veľmi rýchlo podľahnú. Je nesmierne sebavedomá a teší ju, keď ju obdivujú. Jej manželská vernosť je často ohrozená. Ak ju k jej partnerovi neviaže hlboká láska, vedie neraz pestrý ľúbostný život, v ktorom hrá flirt veľkú úlohu. Má rada spoločnosť; domáce práce ju veľmi nebavia.
Neznáša nespravodlivosť a hádky. Rada by šírila okolo seba pokoj a harmóniu.

V práci udržiava zväčša dobré vzťahy so spolupracovníkmi. Šíri okolo seba dobrú náladu a vytvára príjemnú pracovnú atmosféru. Diplomatické schopnosti jej umožňujú dobre vychádzať s ľuďmi. Vyhýba sa extrémnym názorom a postojom, je tolerantná. Zdvorilé spôsoby signalizujú ochotu chápať druhých a prispôsobiť sa. Výrazný je jej vkus v obliekaní a zariaďovaní domácnosti.

Túži sa oprieť o druhých, byť s nimi v čo najužšom kontakte a nechať sa nimi zmyslovo ovplyvňovať. Chce byť milovaná, chránená, láskaná, hýčkaná, chválená a sexuálne príťažlivá. Celá škála zmyslových pocitov sa môže uvoľniť pod vplyvom okolia, prípadne partnera.
Ženy-Váhy milujú svoje deti a s nevšednou nehou sa o ne starajú, no na prvom mieste je pre ne manžel.

Harmonický vzťah
môže vzniknúť vo zväzku s narodenými v znamení Blížencov /22.5.-21.6./, Vodnára /21.1.-19.2./, Strelca /23.11.-21.12./ a Leva /23.7.-23.8./.
Menej priaznivé sú znamenia Barana /21.3.-20.4./, Kozorožca //22.12.-20.1./ a Raka /22.6.-22.7./.
Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/psychologia/9785-vahy-znamenie-horoskop/