Zóny pre každého študenta

Strelec znamenie horoskop

Strelec - Sagittarius (23.11. - 21.12.)

Živel : oheň
Dynamika : premenlivá
Polarita : pozitívna
Vládca : planéta Jupiter
Priaznivé dni : štvrtok, pondelok
Menej priaznivý deň : sobota
Šťastné čísla : 3, 5, 9, 14, 37 / 4, 16, 34, 136 /
Farby : fialová, indigo, purpurová
Silná stránka : aktivita
Slabá stránka : nervozita
Kov : cín, bronz
Drahokamy : tyrkys, ametyst, tmavomodrý zafír, granát
Povaha : cholericko- sangvinická
Typ : nábožný človek, športovec, dobrodruh, falošný prorok, filozof
Časti tela, ktoré ovláda : panva, stehenné kosti, bedrové kĺby, platničky, pečeň, krížová kosť, látková výmena
Choroby : Nervy, cievy, dna, zlomeniny, ischias, nezhubné bunky, opuchy.
Strelec podlieha vplyvu planéty Jupiter. To spôsobuje, že navonok ste väčšinou veľmi pokojný, ale vo vnútri veľmi citlivý, aj keď to na sebe nedáte vedieť.

V ľúbostných záležitostiach sa prejavuje vaša ohnivá nátura a prchkosť. Váš rozum ich však drží v potrebných hraniciach. Ste čestný, konáte dobro pre dobro. Máte prorockú žilku, preto sa v praktickom živote môžete často spoľahnúť na svoj vnútorný hlas. Nadovšetko milujete pokoj a pohodlie; zápornou stránkou tejto vlastnosti je nedostatok rozhodnosti. Snažíte sa o čo najväčšiu slobodu a nezávislosť. Aj v styku s iným pohlavím ste veľmi otvorený, čo si dotyčná osoba vysvetľuje neraz nesprávne. Idete za hlasom svojho srdca bez toho, aby ste sa spýtali, čo na to váš rozum; pritom ste mierumilovný, ohľaduplný, ústupčivý, priamy a čestný. Vaše psychické danosti sú nadpriemerné. Váš duch je vynachádzavý ba geniálny, vaše myšlienkové pochody sú slobodné, nedajú sa spútať.
Neposednosť vás stále znova ženie na cesty. Rád športujete a chodíte na túry. Máte veľmi rád zvieratá a máte vlohy na štúdium prírodných vied.
V istom zmysle by ste mohli povedať spolu s Goethem "Dve duše prebývajú v mojej hrudi", pretože niekedy trpíte vnútornou rozpoltenosťou, ktorá je neomylnou známkou vašej dvojakej povahy. Ste neobyčajne prístupný citovým dojmom, raz uzavretý a neprístupný, inokedy prudký a podráždený. Tá podráždenosť je často neopodstatnená a vysvetliteľná iba vašou rozpoltenosťou. Vaše vášne a žiarlivosť sú bezhraničné. Ľahko sa stávate nedôverčivým, no nedokážete zabrániť tomu, aby vás neklamali a nepodvádzali.

Muž-Strelec vie vždy, čo je pre koho dobré a nehanbí sa to otvorene povedať. Väčšinou je sám vodcom, ostatní tvoria oddiel, ktorému velí. Tu neplatí žiadne prečo a načo, určujúce je, že nasledujú svojho vodcu. Aj to sa stáva, že zvolí zlý smer.  Je to vášnivý zberateľ. Jeho povaha sa vyznačuje predovšetkým optimizmom. Pozná slabé stránky a nástrahy života a veľmi skoro sa ich naučí chápať a prekonávať. Z takmer vrodenej múdrosti v ňom vyrastá pocit nesmiernej dobroty a pochopenia. Ľudia narodení v znamení Strelca lipnú na tradíciách a starožitnostiach. Sú vášnivými bojovníkmi za právo a mravnú čistotu. "Dobrý" Strelec je veľmi dobrosrdečný, dobromyseľný a spravodlivý, so zmyslom pre krásu a harmóniu života. Jeho poznanie je intuitívne; najvýraznejším znakom jeho povahy je bezvýhradné uznávanie autority.
Naproti tomu "negatívny" Strelec je sofistom, hĺbka citov sa u neho mení na sentimentálnosť, viery na povery, spravodlivosť na pokrytectvo. Rád sa pýši cudzím perím.

V povolaní inklinujú Strelci k neviazanému životu v prírode, ku ktorej majú hlboký vzťah. Vo všetkých profesiách, ktoré im ju približujú, dosahujú veľké úspechy. Majú schopnosť vycítiť, kedy sa im naskytá dobrá príležitosť. Často majú pocit, že "to pravé" ich ešte len čaká. Táto okolnosť, ako aj ich túžba po cestovaní vysvetľujú časté zmeny povolania.
Mnohých mužov-Strelcov stretávame v hospodárstve a priemysle, importe a exporte ako zástupcov firiem v zahraničí. Priťahuje ich aj právo /mnohí sú sudcami alebo advokátmi/.

Ďalšími vhodnými oblasťami, kde sa môžu uplatniť, je štátna služba, služba v armáde, pracujú ako duchovní, dôstojníci, policajti, pracovníci cestovných kancelárií, politici, vydavateľskí pracovníci, diplomati, filozofi, lekári, psychológovia, geografi, športovci a bankoví úradníci. Pre ženy narodené v znamení Strelca sú to cudzie jazyky, šport, pedagogická činnosť, sociálne povolania, sú dobrými lekárkami, reportérkami, reprezentantkami firiem v zahraničí, predavačkami, pracovníčkami cestovných kancelárií a artistkami.

Strelci sú náchylní najmä na ochorenia bedrovej oblasti, stehenných kostí, pečene, svalstva /aj srdcového svalu/, mávajú dýchacie ťažkosti, choroby nervovej sústavy, pohybového ústrojenstva, chrbtice, platničiek, kŕčové žily. Majú sklon k reumatickým chorobám, dne, vykĺbeninám a úrazom pri športe. Ohrozené sú aj pľúca. Často dochádza k natrhnutiu väziva a šliach, ochrnutiu končatín, zlomeninám bedrovej kosti, kĺbovým ťažkostiam a problémom pri chôdzi. Väčšina ľudí narodených v tomto znamení je húževnatá a odolná, rýchlo sa zotavujú. To ich v nejednom prípade zvádza k extrémnemu spôsobu života. Kto z nich žije rozumne, dočká sa vysokého veku a aj v starobe zostane čulý a svieži.

Muži-Strelci majú neraz veľkorysé nápady a plány, ktoré začnú uskutočňovať, ale nedotiahnu ich do konca. Ich zmysel pre dobrodružstvo sa často pári s bezstarostnou nezodpovednosťou. V práci dáva Strelec prednosť slobodným povolaniam pred pravidelným vysedávaním v kancelárii. Má temperamentnú náturu a jeho láska je zároveň aj vášňou. U žien má veľké šťastie a veľmi ľahko vzplanie. Keď sa raz rozpáli, stáva sa veľmi impulzívny. So svojimi úmyslami sa nijako netají. Táto vlastnosť však vážne ohrozuje jeho vernosť. Zapáli sa pre všetko nové, nepoznané ho dráždi a vzrušuje. Vyznačuje sa výraznou túžbou po slobode a jediným spôsobom ako ho dostať k oltáru, je povedať mu, že ho žena nechce. Vtedy totiž urobí všetko, len aby presvedčil partnerku a získal predmet svojej náklonnosti. V manželstve si ho žena veľmi neužije, pretože mu veľmi ťažko padne zachovať jej vernosť. Múdra žena mu však nezazlieva drobné flirty a aspoň zdanlivo mu ponecháva slobodu, po ktorej tak túži.
Ženy narodené v znamení Strelca sa správajú podobne ako muži. Nie je to nijaká prehnaná vášeň, ktorá ju vháňa stále do nových dobrodružstiev, skôr neskrotná túžba po slobode a snaha upútať čo najväčšiu pozornosť. A pretože súčasne lipne na morálnych zásadách a tradíciách, býva dobrou manželkou, pokým nikto neobmedzuje jej právo na vlastný život.
Je vyslovenou optimistkou. Veci nazýva pravými menami. Rada hrá v lotérii a všetky hazardné hry ju priťahujú. Túži mať pocit, že môže robiť čo chce a čo sama pokladá za správne. Nepatrí medzi tiché a zakríknuté stvorenia. Jej vrodená úprimnosť vedie neraz ku konfliktom a nedorozumeniam. Málokedy je nešťastná. Takmer nikdy neplače. Keď sa jej niečo dotkne, nedá to na sebe znať. Mala by si pamätať, že úprimnosť môže niekedy hlboko raniť.
S radosťou sa zúčastňuje na všetkých radovánkach, či už ide o sex, posedenia s priateľmi /obzvlášť si cení dobré jedlo a nápoje/, alebo o cesty a zábavy. Ak sa jej spýtate na jej vzťah k domácim prácam, úprimne odpovie, že v tomto smere nemá nijaké nadanie. Vie sa však premôcť a udržiavať domácnosť vo vzornom poriadku. Ani s kuchárskym umením to nie je bohvieaké. Väčšina žien-Strelcov neradá varí. Vie však vyčariť chutný múčnik.

Harmonický vzťah sľubuje partner
narodený v znamení Barana /21.3.-20.4./, Leva /23.7.-23.8./, Vodnára /21.1.-19.2./ a Váh /24.9.-23.10/.
Menej priaznivé sú znamenia Blížencov /22.5.-21.6./, Rýb /20.2.-20.3./ a Panny /23.8.-23.9./
Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/psychologia/9787-strelec-znamenie-horoskop/