Prasa čínsky horoskop

Spoločenské vedy » Psychológia

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 18.11.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 1 656 slov
Počet zobrazení: 5 438
Tlačení: 410
Uložení: 407
Prasa
Je to znamenie čestnosti, jednoduchosti a veľkej statočnosti. Galantný, húževnatý a odvážny človek narodený v tomto roku sa všetkými schopnosťami upriami na vytýčenú úlohu a nepochybne ju aj vykoná. Môže na vás azda pôsobiť trocha drsne a žoviálne, no keď zoškrabete povrch, nájdete rýdze zlato. Prasaťa pokladajú za najprirodzenejší typ, aký vám môže osud priviesť do cesty. Svojrázny milý tvor, víťaz súťaže o naivnosť, nikdy vám neuštedrí úder pod pás. Prasa je populárne a vyhľadávané, lebo podobne ako Koza a Zajac hľadá univerzálnu harmóniu. Nepochybne bude musieť bojovať a prekonávať nezhody s inými ľuďmi, nebude však prechovávať hnevy, jedine ak mu nedáte na výber. Nerád prilieva olej na oheň v konfrontácii a zhovievavo sa drží hesla: Čo sa stalo, už sa neodstane, zabudnime na to. Mierne Prasa vždy urobí prvý krok a vytvára si výborné vzťahy s inými. Ak to nevyjde, iste to nebude z nedostatku ochoty z jeho strany. Má dar veľkej vytrvalosti. Je schopný sústavne pracovať na jednej veci s neuveriteľnou vytrvalosťou. Býva vynikajúci a precízny učiteľ.

Po negatívnej stránke sa však rovnako preslávil svojim bezuzdným vyhľadávaním rozkoší, ba až nemravností. Lojálny a uvážlivé Prasa uzatvára za svojho života trvalé a užitočné priateľstvá. Má rád zhromaždenia každého druhu, usporadúva večierky a oslavy, vstupuje do klubov a rozličných spoločností. Je pokojným organizátorom, ktorý neznáša hádky a podpichovanie, vie stmeliť najrozličnejších ľudí. Vierohodnosť a úprimnosť sú jeho najlepšími vlastnosťami. Občas sa správa k ľuďom až priveľmi príjemne a blahosklonne a aj od iných očakáva, že budú tolerovať jeho slabosti. Prasa vás neohúri ako Drak, ani vám neučaruje ako Opica alebo Tiger, ani vás neuriekne ako hypnotický Had. Jednoducho sa s vami natoľko zblíži, že nemôžete bez neho byť. Starostlivé Prasa je synonymom pre usilovnosť, výnimočnosť, staromódnu galantnosť. Nenamieta, že mu naložili na plecia ťarchu iných, nebúri sa, že ostáva v pozadí, ba ani že sa všetci spoliehajú na jeho neuveriteľnú silu. Je to typ človeka, ktorého pokladáme za dokonale spoľahlivého, kým nás neopustí a kým si nemusíme poradiť sami - celí ohromení, že sme od neho takí závislí. Je ľahké dôverovať láskavému Prasaťu. Zriedka má nízke motívy. Pravdu povediac, v podstate je príliš nevinný a naivný, preto sa stáva obľúbenou obeťou podvodníkov. Neprefíkané Prasa má však šťastie v tom, že vždy nájde ľudí, ktorí mu pomôžu, ani nemusí chodiť a žobrať o láskavosti. Najradšej by vždy len on dával, a keď je v položení, že môže pomôcť, ochotne vám podá pomocnú ruku. Osud ho uprednostňuje v mnohom ohľade pre celkovú dobrotu a vieru v blížnych. Prasa verí v zázraky a zázraky sa mu stanú.

Pokojný a chápavé Prasa je úprimný kamarát, ktorý svojim priateľom toleruje veľa nezmyslov. Je i výbušný, no pretože nenávidí hádky, nakoniec ponecháva protivníkom výhodu pochybnosti. Slovom, je to najprispôsobivejší typ, aký môžete nájsť. Človek narodený v tomto roku sa vie skvele postarať o zveľadenie hmotných statkov. Má záľubu v sociálnej práci a dobročinnosti, pretože je to činnosť v duchu nesebeckosti a on hľadá možnosti, ako sa stotožniť s čo možno najväčším počtom ľudí. Keď sa k vám svet zachová kruto a osud vám uštedrí boľavý úder, choďte za Prasaťom. Ako zástanca dobrých vzťahov radostne vás privíta i s vašimi ťažkosťami. Je dobrým poslucháčom v prípade, že vôbec nie ste v práve, nikdy nemá srdce povedať vám to. Urobí, čo je v jeho silách, a vynasnaží sa nejatriť vaše čerstvé rany. Zainteresuje na pomoci dokonca aj iných. Zavolá svojim bratom slobodomurárom alebo usporiada dobročinnú večeru, aby vám pomohol zaplatiť dlhy. Prasa nemá nič proti záväzkom. Je pre ne ako stvorený. Má dobrý mocný chrbát a najväčšie srdce na svete. To podľa žiadneho meradla nie sú cnosti na zahodenie, a nenatrafíte na ne len tak ľahko. O Prasati proste platí: Požiadaj a dostaneš. Ale aby sme boli celkom spravodliví, musíme sa pozrieť i na druhú stranu mince. Prasa síce môže byť stelesnenou veľkorysosťou, drží sa však pritom doslova zásady: Čo je moje, je aj tvoje a čo je tvoje, je aj moje.

Keď vás navštívi priateľ či priateľka Prasa, poslúži si vaším jedlom, vaším vínom, vašimi šatami, vaším novým golfovým výstrojom, vaším najnovším fotoaparátom, vaším autom a tak ďalej, celkom nenútene a s detskou prostotou. Odradiť ho od toho predstavuje problém. Zareaguje celkom neveriacky a urazene. Nepochopí alebo neprijme vaše jednostranné zmýšľanie.

Pani Prasa (či Sviňa) býva alebo nepoškvrnene čistotná, alebo strašná lajda. Všetky Prasatá možno celkovo zadeliť do týchto dvoch kategórií a iba vo výnimočných prípadoch sú niečo medzi tým. Pritom ona má príjemný vzhľad a je skromná. Obetuje sa do poslednej štipky energie ľuďom, ktorých si zamilovala, a žiada za to veľmi málo. Spoznáte ju podľa pozoruhodnej čistoty výrazu a dôverčivého správania. Vie milovať s úplnou oddanosťou, ale neraz prejavuje záľubu v anonymite, ba dokonca tajnostkárstve. Celé roky je schopná niekoho zbožňovať na diaľku alebo mu slúžiť s náruživou oddanosťou, a subjekt jej lásky to ani netuší. Vie byť dokonalou hostiteľkou manželovým kamarátom a rozmaznávať deti tým, že im vyhovie v každej maličkosti, ani nehovoriac o tom, že po nich stále upratuje. Ale nevadí jej to, a keď sa sťažuje, tak iba s mierou. V podstate sa vlastne rada stará o rodinu, hľadí na ňu nie ako na záťaž, ale ako na svoju pýchu a potešenie. Pre ňu je to práca z lásky. Pod jej vedením, nech je kdekoľvek, sa ľudia stretávajú v ovzduší šťastia a spokojnosti.

Príslušník tohto znamenia je bezbranný proti klamstvám a podvodom, rád každému dôveruje a uverí čomukoľvek, čo mu povedia, i keď to hovoria ľudia alebo známi, ktorých pozná len zbežne. Je azda zbytočné poznamenať, že Prasa ľahko príde o peniaze. Sveta neznalé Prasa by sa mal vyhýbať manipuláciám s financiami. Preňho zväčša platí: Ľahko prišlo, ľahko odišlo. Má mäkké srdce a je veľmi súcitný, ťažko udrží zavretú peňaženku.

Povahou je Prasa materialista, no rád sa podelí so všetkým, čo má. Čím viac dáva, tým akoby viac mal. Keďže je nesebecký a nenáročný, obklopuje ho rozširujúci sa kruh priateľov, ktorým dovolí, aby ho využívali. On ich takisto potrebuje, lebo spoločenské Prasa sa vždy musí cítiť súčasťou skupiny, má potešenie z toho, že platí účty a že ho za to obdivujú.

Na druhej strane má aj hrubú kožu a ponad urážky či nepríjemnosti prejde myknutím pleca. Nerád pozerá ďalej ako dozajtra. Tieto vlastnosti mu azda pomáhajú rýchlo sa zotaviť z nešťastí, čo ho môžu postretnúť. Družné Prasa proste neberie pohromy veľmi tragicky. Za príjemnou a rozumnou fasádou Prasaťa sa skrýva pozoruhodne silná odhodlanosť. Môže zaujať autoritatívny postoj, kedy sa mu zapáči, lenže on si je sám nepriateľom. Jeho pochybnosti a váhania v ňom napokon zvíťazia a sú mu najväčšou prekážkou v postupe. Keď je zatisnutý do kúta, môže reagovať divo a zmeniť sa na zúrivú beštiu. Vie vyvinúť ohromujúcu energiu a vypäť sa k herkulovským výkonom. Prasa azda pôsobí naivne, ale býva bystrejší, ako sa nazdáte. Veľmi dobre vie, ako nevtieravo chrániť svoje záujmy. Keď sa dá povedzme pozvať na výlet, nie je isté, či vám tým práve nepripravil najväčší podraz. Čínske úslovie: "Čo je tvoje, vždy si nájde spôsob, ako sa k tebe vrátiť," plne vystihuje praktiky Prasaťa. Veľmi si však potrpí na svoje dobré meno, preto sa zriedka stane podvodníkom či zlodejom. Je celý nesvoj, keď niečo nadobudne neprávom, aj pre najmenší priestupok ho prenasleduje pocit viny. Ak je Prasa prinútené súdiť sa, vždy prehrá. Buď sa priam zabarikáduje armádou advokátov, alebo ho izolujú tí, ktorí poznajú jeho ochotu odpúšťať. V podstate necíti voči vám nenávisť a osobne ľutuje, že je nástrojom vašej trpkosti, no keď jeho právni poradcovia rozkrútia kolesá, je nútený viezť sa s nimi. A keď vyhrá spor, do konca života sa nezbaví výčitiek. Pri súdnych sporoch zapadne hlboko do bahna paragrafov. Právne prípady, ktorých je účastníkom, bývajú dlhé a komplikované, teda nesmierne neobľúbené.

Prasa, ako zmyselné stvorenie, podlieha silným vášňam. S jemu vlastnou mimoriadnou vytrvalosťou a elánom venuje sa práci telom i dušou, za čo ho obdivujú. Vlastná sila sa mu však môže stať zhubnou. Pretože jeho mužnosť a vitalita sú nadpriemerné, oddáva sa vychutnávaniu životných radovánok bez obmedzenia. Ak nedokáže krotiť svoju obrovskú chuť a nenaučí sa ovládať, ľudia, ktorí vedia využiť jeho slabosti, ho buď skorumpujú, alebo privedú do skazy. Čestné Prasa ľúbi celým srdcom. Takmer bez výnimky býva veľmi pozorný a štedrý, nevie skrývať svoje city. V ľúbostnom vzťahu, či je to on alebo ona, väčšinou končí ako ukrivdený partner. Môže sa celé roky trápiť pre nešťastnú lásku. Jeho najväčším nedostatkom je to, že nevie nič dosť pevne odrieknuť ani sebe, ani rodine, ani priateľom. V niektorých prípadoch si zaviaže ľudí ústupkami, ktoré by bolo rozumnejšie nerobiť, inak skončí po krk v ťažkostiach. No keď vzniknú problémy, bez reptania vezme na seba vinu a nesie následky. Za svojho života zbankrotuje najmenej raz, vždy sa mu však podari víťazný návrat a je optimistickejší a odvážnejší než predtým. Tajomstvo jeho úspechov korení v pevnej viere, veľkorysosti a odolnosti. Prasa je odhodlané v živote tvrdo pracovať a takisto tvrdo i hrať, pokiaľ mu vystačia hojné zásoby energie. Vrodené schopnosti a svedomitosť mu zaručujú víťazstvo a potom sa dobre postará o svojich blízkych. Osud mu poskytne všetko, čo potrebuje, a on sa nesebecky rozdelí s každým a so všetkými o peniaze, moc i úspechy, ktoré získa. Statný, bezprostredný a veľkorysé Prasa si vie užívať život. Je dokonalým priateľom, vždy ochotným urobiť vám ďalšiu láskavosť, požičať ešte jednu stovku. Možno práve to je vysvetlením, prečo má také šťastie! Niekedy sa zdá, že akurát jemu patrí rok hojnosti.

Prasa je síce inteligentné a vždy dobre informovaný (akoby mu každý porozprával svoje tajomstvá), ale aj dosť povrchný. Cení si veci podľa zdanlivej hodnoty a svoje pochybnosti o ľuďoch radšej vôbec neprejaví, len aby nenarušil pohodu. Vraví sa tiež, že Prasa má v povahe sklon k fatalizmu, a keď už nemá čo stratiť, môže sa zmeniť na najnegatívnejšieho a najzhýralejšieho zo všetkých tvorov, prepadne hlbokému sebauspokojovaniu, prípadne i sebazničeniu. Najväčšie problémy spôsobuje Prasaťu jeho priveľká štedrosť. Keby vedel ovládnuť prirodzené nutkanie robiť priveľa pre iných a nesľubovať viac, len koľko môže splniť, ušetril by si mnohé rozčúlenia.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kľúčové slová

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#prasa #Prasa cinsky horoskop #Svina cinsky horoskop #Prasa horoskop #Sviňa


Odporúčame

Spoločenské vedy » Psychológia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu