Zašekana (fazuľová zeleninová polievka)

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 112 slov
Počet zobrazení: 593
Tlačení: 33
Uložení: 28

Zašekana (fazuľová zeleninová polievka)

200 g erži bab“ (malá strakatá fazuľa) za hrsť krúp

zelenina - mrkva,

kaleráb,

petržlen

1 cibuľa,

strúčik cesnaku

1 ČL celé korenie,

nové korenie

1 PL soli

trochu červenej sladkej papriky

1 kg „gruľa“ (zemiaky)

200 g údeného mäsa

Fazuľu večer namočíme. Ráno túto fazuľu postavíme variť. Ak máme, pridáme údené mäso, (nemusí byť), krúpy, celú očistenú cibuľu, nakrájaný cesnak, nakrájanú koreňovú zeleninu, trochu červenej sladkej papriky, soľ a korenie. (Na jar môžeme pridať nasekanú žihľavu.) Všetko sa spolu varí. Keď je to takmer mäkké, pridáme nadrobno nakrájané „gruľa“ (zemiaky) a necháme dovariť.

Ako príloha k týmto fazuľovým polievkam sa najčastejšie piekli kysnuté koláče, pampušky alebo čeregle.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Popročské jedlá starých materí



Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu