Zašekana (fazuľová zeleninová polievka)
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 112 slov
Počet zobrazení: 593
Počet zobrazení: 593
Tlačení: 33
Uložení: 28
Uložení: 28
Zašekana (fazuľová zeleninová polievka)
200 g „erži bab“ (malá strakatá fazuľa) za hrsť krúp
zelenina - mrkva,
kaleráb,
petržlen
1 cibuľa,
strúčik cesnaku
1 ČL celé korenie,
nové korenie
1 PL soli
trochu červenej sladkej papriky
1 kg „gruľa“ (zemiaky)
200 g údeného mäsa
Fazuľu večer namočíme. Ráno túto fazuľu postavíme variť. Ak máme, pridáme údené mäso, (nemusí byť), krúpy, celú očistenú cibuľu, nakrájaný cesnak, nakrájanú koreňovú zeleninu, trochu červenej sladkej papriky, soľ a korenie. (Na jar môžeme pridať nasekanú žihľavu.) Všetko sa spolu varí. Keď je to takmer mäkké, pridáme nadrobno nakrájané „gruľa“ (zemiaky) a necháme dovariť.
Ako príloha k týmto fazuľovým polievkam sa najčastejšie piekli kysnuté koláče, pampušky alebo čeregle.
Podobné práce | Typ práce | Rozsah | |
---|---|---|---|
Fizuľa s juchu (fazuľová mliečna polievka) | Ostatné | 120 slov |
Popročské jedlá starých materí
Diskusia: Zašekana (fazuľová zeleninová polievka)
Pridať nový komentárVygenerované za 0.019 s.