Gruľova polevka (zemiaková polievka)

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 89 slov
Počet zobrazení: 675
Tlačení: 38
Uložení: 37

Gruľova polevka (zemiaková polievka)

2 l vody

1 kg „gruľa“ (zemiaky)

rasca, soľ, mleté korenie petržlenová vňať

10-15 g masla (masti) 2-3 PL hladkej múky

Do väčšieho hrnca postavíme vodu. Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kúsky a dáme variť. Pridáme soľ, štipku rasce, mletého korenia a varíme, kým nie je všetko mäkké. Nakoniec urobíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky. Necháme zovrieť a povaríme spolu aspoň 5 minút. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.

Zápražka: Maslo spražíme doružova, pridáme hladkú múku, popražíme spolu, zalejeme teplou vodou a vylejeme do polievky.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Popročské jedlá starých materí



Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.036 s.
Zavrieť reklamu