Frncochaté knedličky s chundalkou
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 85 slov
Počet zobrazení: 616
Počet zobrazení: 616
Tlačení: 26
Uložení: 30
Uložení: 30
Frncochaté knedličky s chundalkou
Zemiaky, soľ, hrubá múka, vajce, mlieko (alebo smotana), maslo
Pripravíme si tuhšie zemiakové cesto – z postrúhaných zemiakov zlejeme „škrobovú vodu“, pridáme soľ, hrubú múku a vajce. Všetko dôkladne zmiesime rukou. Do vriacej vody odtŕhame kúsky cesta, veľké asi ako vlašský orech. Keď knedličky vyplávajú na povrch, dierkovanou vareškou ich vyberieme na tanier. Do vody, čo zostala po varení, pridáme mlieko ( tí bohatší smotanu) a trochu primastíme – najlepšie jemne preškvareným maslom. Na jednom tanieri sú teda knedličky, do druhého nalejeme „chundalku“, v ktorej si knedličky namáčame.
Staré recepty zo zemiakov
Diskusia: Frncochaté knedličky s chundalkou
Pridať nový komentárVygenerované za 0.013 s.