Zóny pre každého študenta

Špeciálne nadýchané placky

Špeciálne nadýchané placky

½ kg zemiakov, údenina podľa chuti, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak, soľ, hladká múka podľa potreby, ½ prášku do pečiva, 2 vajcia, olej

Zemiaky ( cca ½ kg ) ošúpeme, umyjeme a nahrubo postrúhame (okraje sú potom oveľa chrumkavejšie). Údeninu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme – množstvá podľa chuti a s koreninami a soľou pridáme k zemiakom. Potom pridáme vajce ( na ½ kg zemiakov asi 2 kusy ), dohustíme múkou ( neprehnať) aby zmes bola primerane hustá a necháme chvíľu postáť, aby sme mohli zo zmesi zliať vodu, ktoré zemiaky časom pustia. Až potom pridáme prášok do pečiva ( na ½ kg zemiakov asi polovicu vrecúška ). Všetko dôkladne premiešame a na panvici pečieme z hmoty placky do zlata. Podávame so zeleninovým šalátom, posypané syrom, pokvapkané kečupom, s tatárskou omáčkou a pod.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/recepty/29207-specialne-nadychane-placky/