Tatranské zemiaky

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 101 slov
Počet zobrazení: 500
Tlačení: 37
Uložení: 42

Tatranské zemiaky

Zemiaky, bryndza, červená paprika, soľ, cibuľa, slaninka

Vopred uvarené zemiaky v šupke (najlepšie nové) očistíme a pokrájame na kolieska. Bryndzu zmiešame s paprikou a nadrobno nakrájanou cibuľou – zmes dáme schladiť do chladničky. Slaninku nakrájame na drobno (ako na oškvarky) ale necháme si 4 – 5 plátkov na položenie navrch. Pokrájané zemiaky potom vrstvíme spolu s bryndzou a nakrájanou slaninkou do zapekacej formy. Zapekáme cca 30 minút a pred dopečením položíme navrch plátky slaninky.

INÝ SPÔSOB: 800 g zemiakov uvarených v šupke, 200 g bryndze, rasca, soľ, 70 g masla – do pekáča kladieme striedavo vrstvu zemiakov a bryndze, posolíme, posypeme rascou a pokvapkáme maslom. V rúre upečieme do ružova.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu