Zemiaková pizza I.

Pomôcky » Recepty

Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 240 slov
Počet zobrazení: 397
Tlačení: 32
Uložení: 30

Zemiaková pizza I.

1 kg olúpaných surových zemiakov, 1 vajce, soľ, 4 – 5 strúčikov cesnaku, trocha majoránky, hladká múka podľa potreby

Všetky suroviny vložíme do mixéra alebo robota a rozmixujeme najemno ( múku pridávame nakoniec ), až kým nevznikne hustejšia hmota ako na zemiakové placky. Keď máme cesto pripravené vymastíme si plech a cesto naň vylejeme. Upečieme ho buď len v pôvodnom stave – čisté a podávame pokrájané na väčšie štvorce, ktoré môžeme poliať tatárskou omáčkou, alebo ho plníme. Plnky si volíme podľa chuti a domácich zásob – nasekaná kyslá kapusta s nadrobno pokrájanou údenou slaninkou, alebo údené mäsko, zvyšky vareného alebo pečeného mäsa, klobása, párky, saláma, huby, čerstvá zelenina, sterilizovaná kukurica, cibuľa a pod. – jednotlivé prílohy vhodne kombinujeme. Po upečení ako prílohu môžeme podávať tatársku omáčku, kečup, jogurtovú omáčku ( alebo rôzne hotové, či doma vyrobené studené omáčky – bylinkové, syrové, hubové a pod.) Ide vlastne o veľkú a fajnú zemiakovú maxiplacku upečenú v rúre. Ak dostanete nečakanú návštevu, je to rýchlo hotové vďačné pohostenie – za pomoci mixéra ho určite vyrobíte skôr, ako napr. obložené chlebíčky. Pri pečení nerozotrite cesto na plech vo veľmi hrubej vrstve, pretože potom budete konzumovať surovú zemiakovú masu obalenú kôrkou. Platí to tiež opačne, vrstva nemá byť príliš tenká, aby ste nevyrobili obdobu podrážky. Variť sa musí s určitým citom a množstvom lásky – aj pri správne hrubom ceste dávajte pozor, aby sa spodok pizze veľmi nepripiekol a vrch nezostal polosurový. Preto pizzu najprv pečte na spodku rúry a potom dopekajte v strede.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Recepty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu