Potrebujeme: (na cesto) 200 g mletého maku, 8 vajec, 1 vanil. cukor, 200g kr. cukru, 100g celého maku, sóda bicarbona (na plnku) 250g mascarpone,1 šľahačka 33%
Postup: Vajíčka oddelíme od žĺtka a bielka do 2 misiek, kryštálový cukor nasypeme k žĺtkom, žĺtka a cukor vymiešame do peny, pridáme celý a aj mletý mak a aj jednu malú lyžičku sódy bicarbony. Vyšľaháme bielka na sneh a pridáme ich do zmesi. Pripravíme si formu, ktorá je vymastená a vysypaná strúhankou. Vylejeme zmes do formy a dáme piecť na 180 ˚C cca 30 min.
PLNKA: Mascarpone so vyšľahanou šľahačkou vymiešame. Prerežeme korpus a naplníme, na plnku poukladáme nakrájané jahody. Rozpustíme si čokoládu s maslom a polejeme tortu, na vrch môžeme dať ovocie...