Rozprávka o bobríkovi

Slovenský jazyk » Rozprávky

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 336 slov
Počet zobrazení: 3 473
Tlačení: 73
Uložení: 72

Rozprávka o bobríkovi 

Jedného pekného dňa vstal bobrík a povedal si: „ Čo budem dnes robiť, keď je také pekné počasie?“

Zobral si vedierko, udicu a išiel chytať ryby. Prišiel k rieke a stretol tam mamičku vydričku ako tam prežalostne narieka.

Zvedavý bobrík sa jej spýtal: „ Prečo nariekaš?“

„Stratili sa mi detičky!“ povedala.

Bobrík si spravil bublinku zo žuvačky, poškrabkal sa za uchom a dostal nápad. Pomôžem ich nájsť. Teda, aspoň sa o to pokúsim!

Utekal za svišťom, lebo ten o všetkom vždy vie. Teraz by sa tá jeho zvedavosť mohla zísť. Ináč každému vždy išiel na nervy, lebo sústavne od každého len vyzvedal a vyzvedal.

„ Ani sa ma nepýtaj!“ namrzene reagoval tento starec a ponaťahoval si všetky svoje kosti.

Chvíľu to nechápal, lebo svišť sa vždy veľmi rád rozprával, ale započúval sa do jeho nezrozumiteľného mrmlania a ihneď pochopil. Ráno mu stihol ktosi ukradnúť ten moderný červený čln.

„ Čo sa to tu dnes robí?“ zamýšľal sa. Už vedel, že tento krásny deň, ktorý mohol stráviť na rybách, bude tráviť hľadaním neposlušných detičiek- vydričiek. Kráčal vedľa jazera a hútal, kde by sa mohli ukryť. Cestou stretol bociana, žabku, aj psíka Rexa, ale po stratených dvojičkách ani chýru, ani slychu. Ten deň ho úplne vyčerpal. Rozhodol sa, že sa osvieži v jazere. Skočil do vody a užíval si nádherné osvieženie. No nebol celkom spokojný, lebo sústavne premýšľal nad tými nezbedníkmi. Zrazu na druhej strane jazera zbadal červený čln. Vtedy mu to úplne zaplo.

Doplavil sa k nemu a kráčal za výrazným smiechom. A čo nevidí! Vydríčatá sedia v net- klube pri počítači, pijú slamkou malinovku a vôbec im neprišlo na myseľ, že by sa o nich mohol niekto báť.

Bobrík sa s nimi vrátil domov, svišťovi Ferovi odovzdal čln. Ten mal našťastie pochopenie a vôbec sa na deti vydry nehneval, dokonca mu bolo čudné, že ich mamička im nekúpila ešte počítač. On sám, napriek tomu, že je starý, denne pri ňom strávi istý čas.

Vydríčatá si napokon vydupkali k narodeninám počítač. Vlastne ich mamička úplne pochopila, že žije nemoderne, lebo v dnešnej dobe, pokiaľ sa rozumne využíva, je počítač veľmi dôležitý.

Darmo! Pred pokrokom neutečiete , ani sa neskryjete!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Rozprávky

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu