Atmosféra Vianoc (Umelecký opis)

Atmosféra Vianoc (Umelecký opis)

Prvé vdýchnutie mrazivého vzduchu, z neba padajú malé, snehové vločky, ktoré vytvoria dlhý,biely koberec, pokojná príroda a pohoda v každom z nás, tak to sú Vianoce.

Vianoce-čas, keď sa hluk, hnev a nepokoj premenia na lásku a ticho. Predvianočné obdobie sa vlastne začína zapálením prvej sviečky na adventnom venci. Symbolom príchodu Vianoc je aj adventný kalendár. Deti každý deň otvoria jedno okienko s cukríkom a posledný deň 24.decembra sa im splnia všetky ich sny. Na Vianoce v domácnosti rozvoniavajú koláčiky a medovníky pečené s láskou. Vianočný stromček v obývačke svieti pestrými farbami a na Štedrý večer je pod ním veľa darčekov, ktoré potešia každú ľudskú dušu. V izbe hrá vianočná melódia, ktorú počúvajú deti pri čakaní na zvonček.

Na štedrý deň pozerá celá rodina rozprávky a rodičia sa vracajú do detstva. Ich šťastné chvíle strávené pri stromčeku s rodičmi sa premenia na skutočnosť. S príchodom Vianoc sa mení celá príroda, ktorá postupne odkrýva svoje čaro. Vtáčí spev sa presťahuje do teplých krajín a zelený koberec pokryje biela perina. V každom rohu stojí snehuliak, ktorý skrášli každý dvor a na strechách domov žiaria farebné vianočné svetlá. Vonku šantia deti, ktoré poteší stavanie snehuliakov, sánkovanie a nejaká poriadna guľovačka. To hlavné na čo deti čakajú sú darčeky pod vianočným stromčekom. 

Ale Vianoce niesu o darčekoch a guľovačkách sú hlavne o nás a našich rodinách. Vianoce sú to čarovné obdobie, ktoré by malo zostať v našom srdci čo najdlhšie.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/10517-atmosfera-vianoc-umelecky-opis/