Zóny pre každého študenta

Prečo mám rada slovenčinu & Slovensko (Úvaha)

Prečo mám rada slovenčinu & Slovensko (Úvaha)

Slovensko patrí do Európskej únie, a je to vnútrozemský štát. Slovenčinu mám rada preto, lebo je to môj materinský jazyk, a dorozumievam sa s ňou už od detstva. Je to veľmi pekný jazyk. A tak, ako je slovenčina pekným jazykom, aj Slovensko je peknou krajinou. Je to jedna z najkrajších krajín sveta. Je veľmi zaujímavá a jedinečná. Jej príroda ma každým dňom očarí, a deň čo deň som rada, že som sa narodila práve na Slovensku.

Myslím, že zo všetkej našej bohatej prírody a majestátnych hôr, sú najkrajšie najmä naše zdatné Vysoké Tatry. Každé ráno je v nich čerstvý vzduch. Samozrejme, pokiaľ neprídu turisti na veľkých, terénnych autách, a do ovzdušia sa nedostanú škodlivé plyny.

Slovenské hory sú dosť veľké, strmé a tiež nebezpečné, ale ako vieme, na lyžovanie sú najlepšie. V našich jaskyniach sa toho veľa dozvedáme, a samozrejme, sa nám podarí chytiť aj nejakú tú chrípku. Negatívne o Slovensku je to, že sme dosť zaostalá krajina, a správy z celého sveta sa k nám bohužiaľ dostanú až o pár rokov, čo je dosť zlé, ale nepoznám takého človeka, ktorý by Slovensko nemal rád.

A aby som nebola pesimista, tak poviem aj niečo pozitívne, a to je, že Slovensko navštevuje veľa turistov z rôznych krajín sveta, prichádzajú k nám ľudia zo severu, východu, dokonca aj z ďalekého západu. Tak či tak, Slovensko mám veľmi rada, ale keď vyrastiem, chcela by som precestovať celý svet a spoznať iné kultúry, jazyky a iných ľudí. Bude mi ale smutno, keď budem musieť svoju rodnú vlasť opustiť.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/10522-preco-mam-rada-slovencinu-slovensko-uvaha/