Zóny pre každého študenta

Jedna bomba nestačí (fejtón)

Jedna bomba nestačí  (fejtón)
 
Nie je tomu tak dávno, čo sa k nám spolu so slobodou a demokraciou privalila, do tých čias neznáma, pani reklama. Jej účelom bolo a  je urobiť propagáciu nejakému výrobku a pritiahnuť ľudí (bohužiaľ, tí majú väčšinou prázdne vrecká). Ľudia si, keďže sú tvory prispôsobivé a vynaliezavé, na ňu zvykli a berú ju dnes ako samozrejmosť. Dokonca sa často  stáva záchrancom uprostred hororového filmu, kedy umožňuje divákovi vykonať si ľudské potreby bez toho, aby mu dôležitá časť filmu ušla.

Spolu s priateľom sa tiež radíme k týmto ľuďom a občas „kúzlu“ reklamy podľahneme. V blízkej minulosti sme sa zúčastnili „reklamnej koštovky“ spojenej s predajom výrobku. Pohybovali sme sa v priestoroch hypermarketu, s cieľom zahnať hlad.  V bludisku regálov  a predavačiek postávajúcich medzi nimi nás zaujali dve usmiate tváre a hlúčik ľudí okolo. Ako sme správne predpokladali, usmiate tváre nepatrili pracovníčkam hypermarketu, ale dvom mladým slečnám, ktoré propagovali „vitamínovú bombu“! Vraj jedna tableta v pohári vody a hneď ste sviežejší, plnší energie.  „Prečo nie?“ povie si našinec. Hlavne, keď tú sviežosť ponúkajú na ochutnanie zadarmo! Medzitým sme už aj my stáli v hlúčiku. Dámy tu s patričnou noblesou vysvetľovali účinky, zatiaľ čo ľudia si uchlipkávali z dobre chutiacich  vitamínov rozpustených v pohári vody. Našli sa aj takí, ktorí si dvanásť tabliet v tube za „neuveriteľne výhodnú“  cenu kúpili. Iní pokračovali po skonzumovaní ďalej s nákupným košíkom v jednej ruke a s návodom na použitie v druhej. Pritom utvrdili slečny v tom, že si ho dôkladne preštudujú. Podobne sme urobili aj my. „Vitamínové devy“ mali čoraz krajší a širší úsmev z pocitu veľkého záujmu.

K pokladni sme prišli vyzbrojený „bombou“ z tablety vo vitamínovom nápoji a s návodom na jej použitie. Žiaľ, zistili príliš skoro, že tieto naše zbrane na pani pri pokladni neplatia.
Tá nás v okamihu odzbrojila oznámením ceny nákupu. Energia bola fuč! Návody sa pomaly zniesli k ostatným na podlahe, na vlas im podobným.  Trochu optimizmu nám dodávala nová skúsenosť. Jedna vitamínová bomba nestačí!
Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/10567-jedna-bomba-nestaci-fejton/