Znovuzrodenie lásky (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: kika8282 (25)
Typ práce: Referát
Dátum: 12.12.2014
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 517 slov
Počet zobrazení: 15 594
Tlačení: 329
Uložení: 315

Znovuzrodenie lásky (Úvaha)

V živote je kvantum vecí o ktorých si povieme, že sú nemožné, že sa to vymyká ľudskej logike. No nikdy som ani nedúfala v to, že sa dá zanevrieť na nejaký cit tak, že máte pocit, že ste ho vypli a že ho už necítite. A vôbec som ani nedúfala v to, že by to bola zrovna láska, ktorej by som sa na určitý čas dokázala vzdať. Ako keby vás opustilo všetko, čo je s ňou spojené, vo svojom vnútri necítite nič, vôbec nič.

Z vášho života zmiznú farby a stane sa čiernobielym. Tam, kde ste kedysi videli krásu spomienok, ktoré sú s vami späté, na ktoré ste tak radi spomínali a zvovu, a znovu sa vracali do tých čias, aby ste ich aspoň prostredníctvom vašej predstavy mohli prežiť opäť nevidíte teraz už nič. Vidíte len bolesť, smútok a pýtate sa samých seba či má toto ešte nejaký význam?

Však načo ste tu, keď už nemáte pre koho žiť, keď už pre nikoho nič neznamenáte a zmenili ste sa len na vzduch. V takomto momente vám môže napadnúť aj pozitívna myšlienka, no ako keby to bolo už vašim podmieneným reflexom, že v tom nájdete niečo zlé, niečo čo vám nedovolí sa nad tým ani pousmiať.

Cítite sa sami, tak neskutočne sami, plávate na malej loďke v strede oceánu a okolo vás nie je nič, ste tu len vy a vaše myšlienky. Zrazu začujete hlas, pýtate sa či je to len vo vašej hlave alebo je to skutočnosť, no ku vám sa dostane osoba, osoba ktorú v podstate ani nepoznáte, no ako tak s ňou trávite čas, tak prichádzate nato, že sa pri nej cítite ako keby ste ju poznali celý život. Možno ste spolu nevyrastali, no spolu stárnete.

Teraz na tej loďke už putujete dvaja. Tá osoba do vášho života opäť privedie farby a vyženie ten čiernobiely svet ďaleko preč. Zrazu už necítite samotu, pretože viete, že je tu niekto na koho sa môžete spoľahnúť, kto vás nenechá spadnúť a komu na vás záleží. Ukazuje vám, že všetko to krásne, čo poznáme z filmov či kníh existuje aj v skutočnom všednom živote.

Že držanie sa za ruky neznamená len to, že ukážete všetkým naokolo, že sa máte radi, ale je to symbolom toho, že už nie ste sami, že niekto kráča s vami. Že objatia tak pevné sú symbolom toho, že máte pri sebe osobu, ktorá vás nenechá spadnúť na dno. Že tanec, tak pomalý znamená niečo omoc viac, než by sa na prvý pohľad zdalo. Že pri bozkoch tak jemných a vášnivých sa vám rozbúcha srdce, ako ešte nikdy predtým. Že aj to najväčšie ticho, môže dávať ten najkrajší zmysel. No najmä, že to celé nie je len o slovách "ľúbim ťa" či "milujem ťa."

Keď cítite, že tej osobe môžete dôverovať, ako najlepšiemu priateľovi. Navzájom sa chrániť, ako súrodenci. A zároveň sa milovať, ako partneri. Keď cítite toto, tak to je ten moment, keď si opäť uvedomíte, že vášmu životu dáva opäť niečo zmysel, že niekto privial nový  vzduch do vášho srdca a spolu s ním privial aj vec menom "láska."

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu