60. výročie školy – príhovor/prejav

60. výročie školy – príhovor/prejav

Vážená pani riaditeľka, vážení pedagogický zbor, vážení prítomní,

dovoľte mi, aby som vás privítal na dnešnom slávnostnom podujatí okrúhleho výročia našej školy.

"Ak sa chce stať človek človekom, musí sa vzdelávať." – povedal raz český pedagóg a jazykovedec Ján Amos Komenský. Škola je to správne miesto, ktoré človeka usmerňuje do budúcnosti. Ponúka mu veľa možností, vzdelanie a mnoho rôznych aktivít.

Milá naša škola,

ako čas rýchlo beží. Pred niekoľkými  desiatkami rokov sa otvorili tvoje brány, zaznelo prvé oficiálne zvonenie. Áno, je to presne 60 rokov, keď si ty, milá naša škola, pustila prvých svojich študentov do svojich lavíc. Počas týchto 60-tich rokov sa nás žiakov vystriedalo mnoho.

Každý rok žiakov pribúda, no aj ubúda. Tvoje steny veľa toho počuli a videli. Tvoje priestory ponúkajú možnosť pre študentov vytvárať si nové priateľstvá, prežiť chvíle v radosti a v šťastí, možno niekedy chvíle plné stresov pred písomkami, či ústnymi odpoveďami.

Vážení pedagogický zbor,

vaše úsilie a práca vychovať z nás inteligentných dospelých ľudí a naučiť nás, to je práca, ktorá je slovami veľmi ťažko poďakovateľná. Sme hrdí na našu školu, ktorá sa môže chváliť s množstvom dobre vychovaných a vzdelaných ľudí.

To je vaša práca, drahí naši učitelia. Od začiatku písania histórie školy sa vás tu vystriedalo tiež veľmi veľa. Dúfame, že aj tí, ktorí už naši školu opustili a aj tí, ktorí stále na našej škole pôsobia, prichádzajú deň čo deň s radosťou.  Veď škola je základ života. 

Dovoľte mi, aby som aj v mene vás privítal a poďakoval sa za účasť našim bývalým profesorom, či profesorkám. Určite ste pred vstupom do budovy porozmýšľali nad tým, ako naša škola vyzerala za vašich čias, ako sa v nej vyučovalo.

Vážení prítomní,

od otvorenia školy prešla naša budova mnohými zmenami, rekonštrukciami. Myslím si, že tieto zmeny boli vždy uskutočňované s túžbou ísť dopredu, prispôsobiť nás, študentov, ale aj učiteľov novým požiadavkám.

Aby sme na nich nezabudli, úspešným meradlom našej školy sú aj naši študenti. Na každej škole sa objavujú žiaci s lepším či s horším prospechom. Mnohí z nás sa môžu chváliť víťazmi z rôznych súťaží, olympiád či iných aktivít.

Všetkým prítomným ďakujeme za účasť a prajeme príjemnú zábavu na program, ktorý pripravili naši žiaci. Teraz poprosím pani riaditeľku, aby slávnostne otvorila dnešný deň so svojim príhovorom.

Ďakujem za pozornosť.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/10733-60-vyrocie-skoly-prihovor-prejav/