Zóny pre každého študenta

Príhovor k výročiu založenia školy

Príhovor k výročiu založenia školy

Vážený učiteľský zbor, milí hostia a žiaci,

som veľmi rád, že sme sa tu všetci zišli, pretože naozaj máme čo oslavovať, a to jubileum našej školy! Už je to 40 rokov, čo sa tu v škole učí. Každý jeden rok k nám prichádzajú malí prváčikovia, ktorí sa usilujú naučiť sa písať a čítať, ale aj počítať. Nie je to vždy pre nich ľahké, no snažia sa ako len vedia. Vďaka veľkej trpezlivosti našich paní učiteliek je ich úsilie ocenené úspechom a pochvalou.

No každý rok od nás odchádzajú deviataci, ktorí sa vyberú každý svojou cestou na stredné školy, ktoré si vybrali. Poskytujú ďalej rozvinuté zakládné vzdelanie, ktoré na našej škole získali. Určite sa im bude na ňu dobre spomínať. Veď v škole sa dá zažiť veľa pekných chvíl. Napríklad v rôznych súťažiach, ktoré sa tu stále konajú, ale i s kamarátmi s ktorými chodíme do triedy.

Naša škola je pre nás nevyhnutnou súčasťou. Keby tu totiž nebola, nemohlo by sa tu učiť, deti by ostali doma a nemali by poskytnuté vzdelanie, aké by si zaslúžili. Nebolo by vôbec pekné, keby ľudia ostali hlúpi. Lenže naša škola tu je a my sa musíme snažiť, aby tu aj ostala.

Hovorím to preto, lebo niektorí žiaci v škole veľa vecí ničia. Lenže to nie je správne a oni by si to mali uvedomiť. Aby škola ostala v najlepšom stave a mohlo sa tu učiť ďalších 50 rokov a dúfam, že aj viac. Myslím, že hovorím za všetkých, keď poviem, ako sme radi, že tu našu školu máme a že sme hrdí za všetko dobré, čo nám dala.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/10754-prihovor-k-vyrociu-zalozenia-skoly/