2012 (sci-fi príbeh)

2012 (sci-fi príbeh)

Dnes o dvadsiatej hodine a siedmej minúte vedci vydali oficiálnu správu o konci sveta. Streda 12.12.2012  je oficiálny dátum konca sveta. Všetci sa naň pripravujú, plnia si svoje najvytúženejšie sny a plány. Snažia sa prežiť čo najviac krásnych chvíľ.

A je to tu! Utorok, 11.12.2012, deň pred koncom sveta. Všetci sú zmierení so smrťou. No stalo sa niečo neuveriteľné. Na Floride pristála neznáma kozmická loď v tvare panciera, ktorý z diaľky vyzeral ako muškát. Z lode vystúpili traja rozdielni, povedzme, ... že ľudia. Bola to zvláštna „nervová sústavička“, Snehulienka, trpaslík a mimozemšťan. Prišli v mieri. Chcú nám pomôcť zachrániť našu krásnu modrú planétu Zem.

So sebou priniesli veľkú knihu budúcnosti, v ktorej bola zaznamenaná budúcnosť ľudstva na Zemi. Stačí ju len zmeniť. V knihe sa píše, že je potrebné znížiť dane, skleníkové efekty, kyslé dažde a zvýšiť platy,  pracovné miesta a životnú úroveň v menej vyspelých štátoch.

Ďalej sa tam píše, aby sme začali zdravšie žiť, športovať a využívať dary Zeme a vesmíru,  napríklad liečivé bylinky a slnečnú energiu... Ako to dosiahnuť? Posypte každý jeden milimeter na Zemi soľou. Veď nie nadarmo sa hovorí, že soľ je nad zlato. A naozaj. V osudnú stredu sa nič nestalo. Bola to úplne obyčajná streda s pekným dátumom.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/10826-2012-sci-fi-pribeh/