Tajomná pláž (Umelecký opis)

Tajomná pláž (Umelecký opis)

Obľúbeným miestom môže byť veľa miest, ale ja považujem za obľúbené miesto prostredie, v ktorom sa cítim dobre. Presne takéto miesto je pláž, ktorá sa nachádza v Bulharsku pri Čiernom mori. 

Toto miesto je neuveriteľne krásne hlavne v lete, keď slnečné lúče tancujú po ligotajúcom sa mori, piesok pod nohami je príjemne hrejivý a mierne drsný, morské vlny sa dotýkajú pobrežia a po pláži sa rozlieha iba slabý spev mora. Skoro ráno, keď sa slniečko iba prebúdza a ukazuje svoje prvé usmievavé lúče na ľudí, je na pláži pusto a prázdno, iba zopár ranných športovcov vytrvalo bežiacich pozdĺž pláže.

Keď už je slnko vysoko na prázdnom belasom nebi, posiela svoju pozitívnu energiu turistom, ktorí sa máčajú vo veľkej slanej mláke a hrajú volejbal, opaľujú sa na nafukovacích kolesách, plávajú alebo sa nechávajú unášať morskými vlnami. Mladí väčšinou skúšajú vodné atrakcie a športy.

Takto to vyzerá na pláži cez deň, no keď sa zošerí a slnko pomaličky zapadá za obzor, ľudia sa vracajú do hotelov a pláž ostáva prázdna. Morská hladina je pokojná a nad obzorom je vidno nádherné zapadajúce slnko, ktoré hádže prekrásne teplé farby. Žltá, oranžová, červená, ružová a všetky tieto farby sa prelínajú. A ja si vtedy sadnem na piesočnú pláž, ktorá je už chladnejšia a tmavšia  pozerám na nádherný pohľad, ktorý vyzerá ako z pohľadnice.

Príjemný letný večerný vietor mi fúka do vlasov, nesúc so sebou morskú vôňu. Čakajúc na letnú tmu, keď slnko zapadne za obzor a nádherný teplý deň sa premení na prekrásnu chladnú noc.

Presne túto pláž považujem za svoje obľúbené miesto. Dá sa tu výborne premýšľať a oddychovať. Pre mňa to je rozhodne jedno z najkrajších, najlepších a najzaujímavejších miest.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11038-tajomna-plaz-umelecky-opis/