Zviera, ktoré obdivujem

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: Dievča hankaaa (23)
Typ práce: Referát
Dátum: 28.02.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 328 slov
Počet zobrazení: 5 777
Tlačení: 248
Uložení: 265

Zviera, ktoré obdivujem

Bernský salašnícky pes

Bernský salašnícky pes vznikol v 20. storočí vo Švajčiarsku. Využíval sa ako pastiersky pes. Dožíva sa asi 10-12 rokov. Je  to stredne veľký pes. Je dlhosrstý a jeho srsť má 3 farby. Sú to čierna, hnedá a biela. Väčšina jeho tela je čierna. Váži 32-50 kg. Má stredne veľkú a rovnú papuľu. Oči majú mandľový tvar.  Je to dobrosrdečný a prítulný pes. Je dobre ovládateľný. Je to veľmi dobrý spoločník pre deti. Môžu byť držaný vonku celý rok, ak majú zateplenú búdu. Je to mnohostranný pracovný pes. Starostlivosť o srsť nie je náročná.

Zajac poľný

Zajac poľný je asi  50 - 63  cm dlhý a 3 – 7  kg ťažký , má dlhé uši, silnejšie zadné nohy a malý chvostík 7,5 – 13  cm dlhý . Živí sa prevažne obilím a mrkvou. Často sa zajace stávajú korisťou líšok, vlkov a dravých vtákov, ale aj poľovníkov.  Zajace majú silné zadné končatiny, ktorými sa odrážajú od zeme a predné používajú iba na prichytávanie sa. Majú tiež vynikajúci sluch čuch a zrak.  Má 9 –  13 cm vysoké uši a pri vyplašení  prenikavo zapíska. Zajac poľný nemá vyhrabanú noru ako králik, len plytké ležovisko s vysokou trávou, kde splynie s povrchom zeme. Samice rodia 2 – 4 mladé úplne osrstené s otvorenými očami, ktoré vedia behať a po 4 – 5 týždňoch sú mláďatá samostatné. Farba dospelého jedinca je sivožltá, na chrbte černastá a   na krku hrdzavá.

Medvedík čistotný

Má latinský názov Procyum lotor. Dĺžka tela  41-60 je centimetrov. Má hnedobiely, prípadne čiernobiely chvost, ktorý meria 19-38 centimetrov. Váži 4,5-16 kilogramov. Samička dokáže porodiť 2-7 mláďat.Dožije sa až 20 rokov. Živí sa plazmi a ich vajcami, obojživelníkmi, bezstavovcami, drobnými cicavcami, hniezdiacimi vtákmi, rybami, černicami a ovocím. Ich nepriatelia sú  kojot, rys, kuna, vlk, orol, sova, veľké hady, ľudia a psy. Vyskytujú sa v lesoch, na lúkach, v močiaroch a púštnych kaňonoch Severnej Ameriky. Sú aktívne za súmraku a v noci.
Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 (10-najlepšie, priemer: 5.9)

:: Prihlásenie



Založiť nové konto Pridať nový referát

Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE - Referáty, ťaháky, maturita:

0.138