Ako získať vodičák v dvanástich

Ako získať vodičák v dvanástich

Už dlhšiu dobu rozmýšľam nad tým, ako by sa dal získať vodičský preukaz v dvanástich rokoch.
Každý večer, keď si ľahnem do postele a snažím sa zaspať, stále mi po rozume behá myšlienka, aké by to bolo mať vodičák už teraz. Premýšľam nad možnosťami , nad tým,  ako by som maminke a tatinovi uľahčil život,  keby som sa napríklad vozil do školy alebo čo ja viem na tréningy, že by som maminke pomáhal s nákupom.

Rodičia by ma nemuseli voziť na súťaže, ušetril by som im kopec času. Predstavujem si, ako prídem do autoškoly medzi všetkých tých dospelákov a starých páprdov, ako si ja malý štuplík sadnem medzi nich akoby nič. Všetci tí dospeláci na mňa zazerajú a myslia si,  že ja nedočiahnem ani na pedále. Vždy,  keď  nato myslím,  v hlave mi behajú myšlienky , aká by bola moja prvá jazda s vodičákom,  kam by som tak asi išiel alebo koho by som prvého odviezol. A vždy sa zasmejem na tom, ako ma prvýkrát zastavia policajti. Tie ich nechápavé výrazy na tvárach, keď ma uvidia sedieť za volantom a keď im s úsmevom podám vodičák. Vždy mi ho však  prekvapení z toho,  že dvanásťročné dieťa sedí za volantom,  vrátia a povedia tú svoju naučenú  vetu: ,,Prajem pekný deň, pán vodič, môžete pokračovať v jazde“ .

Vždy sa na tom schuti zasmejem. Lenže toto všetko sú len moje predstavy,  pretože dvanásťročný chlapec nemôže dostať vodičský preukaz. Teraz veľmi závidím môjmu bratovi,  ktorý nastupuje do autoškoly. Vždy, keď ho maminka zoberie nech si to vyskúša,  ja idem s nimi a smejem sa mu, že nevie zaradiť ani neutrál. Potom si za volant sadnem ja a on nechápavo pozerá,  kde som sa to naučil. V spätnom zrkadle vidím jeho vyjavenú tvar,  keď zisťuje, že viem lepšie šoférovať ako on. Zakaždým mi povie,  že je to len náhoda alebo šťastie začiatočníka.

Už sa veľmi teším na čas, keď budem mať osemnásť rokov a keď si budem môcť skutočne spraviť vodičský preukaz.
Už to nebudú len sny a moje predstavy. Bude to skutočnosť,  bude to čas, na ktorý som sa tešil už ako dvanásťročný chlapec. Myslím si,  že teraz už môžem pokojne spávať,  pretože už ma nebude mátať otázka ,,Ako získať vodičský preukaz v dvanástich rokoch“. Viem, že nič nevymyslím,  takže si musím pekne počkať, pokiaľ   budem mať osemnásť.
Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11075-ako-ziskat-vodicak-v-dvanastich/