Zóny pre každého študenta

Emka Lenka a jej dobrodružstvá

Emka Lenka a jej dobrodružstvá

Raz jedno dievčatko, Emka Lenka, bola najlepšia žiačka z celej triedy. Veľa si čítala a veľmi veľa písala. Pani učiteľka Aneta Emku Lenku mala veľmi rada. Emka Lenka sa aj venovala aktivitám: basketbalu, volejbalu, plávaniu, hokeju, ping- pongu a tiež aj jazdila na koni. Najviac sa venovala plávaniu a jazdeniu na koni. Veľmi ich mala rada.

Rodičia Emky Lenky sa volali: mama Izabela a otec Edo. Mali svoju dcérku veľmi radi. Emka Lenka nemala žiadneho súrodenca. Emka Lenka mala aj zvieratká. Päť. Korytnačku – Papačku, psa- Emirka, mačku- Lízu, rybičku- Nosičku a kraba- Hrabala. Emka Lenka mala rada víly. Stále ich kreslila a vymaľovávala. Tak isto ako morské panny. Ale o trošku viac víly.
Emka Lenka bývala v byte. Veľmi chcela mať rodinný dom. Emka Lenka mala 9 rokov. Je štvrtáčka. Jej najlepšia kamarátka je Anastázia, má 9 rokov a tiež je štvrtáčka.

Rodičia Anastázii sa volajú Martina a Patrik. Anastázia má dvoch súrodencov, Stanislavu a Romana. Anastázia chodí do takej istej školy ako Emka Lenka. Anastázia prezýva Emku Lenku  na  Emka Elka. Emka Lenka išla do školy. Na hodine veľmi pekne pracovala. Pani učiteľka Aneta ju veľmi pochválila. Povedala jej, že je veľmi šikovná a že jej pripomína ju, keď bola malá. Ukázala jej fotku. Veľmi sa na ňu podobala. Ako Emka Lenka. Pani učiteľka Aneta bola aj Anastáziina aj Emkina Lenkina učiteľka. Keď skončila posledná hodina, zbalili sa a išli na obed. Po obede prišli pre obidve rodičia. Povedali im, že pôjdu spolu na výlet do čokoládovne. Tak sa tešili, že vyskočili od radosti. K tomu aj zavýskali.

Keď prišli domov urobili si domáce úlohy. Keď bola čas už ísť, zbalili si peňaženku s peniazmi, aby si mohli niečo kúpiť.  Už vyrazili na výlet. Samozrejme, išli autom. Keď boli na výlete, vyskočili a srdečne sa všetci od radosti objali. Anastázia a Emka Elka rodičom poďakovali. Emka Lenka mala jednu nepriateľku, volala sa Erika. Aj Anastázia mala jednu nepriateľku, volala sa Alžbeta.. Zrazu ich stretli na tom fantastickom výlete. Obidve sa zarazili... A ozaj, zvieratká nenechala doma samé, strážila ich upratovačka...No späť k veci. Obišli ich  a nevšímali si ich. Ako keby nič No rodičia nevedeli, že tam boli. Ale Emka Lenka a Anastázia áno.

Keď boli v čokoládovni, ochutnávala rôzne druhy. Napríklad banán v čokoláde, horkú čokoládu, mliečnu čokoládu, orieškovú čokoládu. A ešte kopec ďalších čokoládových dobrôt. Keď sa vrátili z výletu domov spievali si:
Už sme tu, už sme prišli z výletu,
mamička nás pochváli, že sme všetko spapali
a otecko bude rád, že sme zjedli kaleráb...

Keď boli doma, oznámili rodičia dievčatkám, že môže Emka Lenka prespať u Anastázie. To bolo obrovskej  radosti.  A tak skončil jeden pekný deň Emky Lenky. Zazvonil zvonec a rozprávky je koniec. A ešte niečo. Sen Emky Lenky sa splnil. Až doteraz býva v rodinnom dome.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11086-emka-lenka-a-jej-dobrodruzstva/