Zóny pre každého študenta

Môj dom – môj hrad

Môj dom – môj hrad

Náš dom sa stal mojím skutočným domovom v roku 2000.  V tomto roku ho moji rodičia postavili a ja som sa v ňom ocitla spolu so všetkými mojimi vecami. Jednoducho  som bola skvelým bábätkovským doplnkom . Samozrejme , od toho roku sa  zopár vecí zmenilo, ale viem, že vždy k lepšiemu.

Keď vstúpite do môjho paláca uvidíte malú predsieň, v ktorej máme zavesené kabáty, kľúče, uložené topánky, dokonca tam prespáva počas búrky môj lenivý pes a zajac. Hneď  z predsiene   uvidíte jedáleň . Po pravej strane sú schody ,ktoré vedú do obývačky a po ľavej strane je kuchyňa. V našej  jedálni stôl  z dubového dreva , na ňom máme vždy pekný obrus .jedáleň je presvetlená oknom, ktoré má výhľad do záhrady.

V obývačke máme veľkú sedačku, ktorá je umiestnená  do tvaru písmena „L“. Parkety pokrýva huňatý koberec  čierno, šedo, bielej farby. Keď vyjdete po piatich malých schodíkoch z obývačky a zahnete doľava.V kuchyni  sa nachádza po ľavej  strane  chladnička ,pri nej  je skrinka ,sporák ,nad ním polička, na ktorej sú nádoby s múkou , soľou,  cukrom a strúhankou.

Nad umývadlom je podlhovasté okno, ktoré kuchyňu presvetľuje . Moja kúpeľňa je oproti kuchyni.  Nachádza sa v nej WC, umývadlo, kotol a na pravej strane je biela vaňa a práčka. Kachličky sú v kombinácii žltej a bielej farby. Na ľavej strane od kúpeľne sú dva malé schody.  Keď po nich vyjdete, tak napravo je moja detská izba, naľavo od kúpeľne je rodičovská spálňa. V mojej detskej izbe je červený koberec s dlhými chlpmi. Pod kobercom je drevená podlaha z dubového dreva a nad ňou je šedá skrinka.

Oproti skrini sú dve drevené postele a na nich je zebrový matrac. Vedľa postelí sú dva drevené stoly, na ktorých je množstvo písacích potrieb. Celá izba je kombináciou červenej, bielej, čiernej a šedej farby. V spálni majú moji rodičia veľkú vstavanú skriňu, manželskú posteľ, jeden malý moderný luster a veľké plastové okno. Celý interiér, okrem mojej detskej izby je sfarbený do hnedo-bielo-šedej farby. Keď vyjdete z domu, uvidíte veľkú záhradu so siedmimi gaštanovými stromami.

Netvrdím, že môj dom spĺňa nároky každého. Ja by som však nemenila nič, ani nikoho z nás, ktorí v ňom bývame.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11087-moj-dom-moj-hrad/