Láska (Rozprávanie)

Láska (Rozprávanie)

Láska.. Na pohľad jednoduché, no pre toho kto zažil i jej tienisté stránky mnohokrát diskutabilné slovo.. A tak si kladiem jedinú otázku.. -Je láska spojenec alebo protivník?- Ak poviem láska je pocit čo ťa napĺňa, iný mi povie.. NIE! Láska mi zničila život.. Láska je vrah.. Len si spočítaj koľko zbytočných samovrážd spôsobila! Keď odišla.. zostalo prázdne miesto.. a čo s ním?! Tak čo?! Lásku? Už nikdy.. už nikdy nechcem sedieť sám, na zemi.. Počítať preliate slzy.. dívať sa do tmy..do prázdnoty..

A dúfať, že mesačný svit zaobalí krutú realitu a ona už taká drsná nebude.. Áno, niekto by mi mohol povedať toto.. A čo by som mu odpovedala? To nie láska ťa tak bolí.. Nie ten pocit.. To to prázdne miesto čo po nej zostane.. Keď viac v ničom nevidíš zmysel.. Jediné čo vylieči bolesť, zahojí rany, je čas..nič iné.. A vidíš že i tak.. Ľudia si myslia, že život je bez lásky nenaplnený.. je to ich svetlý bod vo všednom dni.. Aké je to krásne, keď ideme z roboty unavení no s vedomím, že doma nás čaká milovaná osoba..jej objatia.. Krásne slová.. Niekto s kým nikdy nie si sám, komu môžeš zveriť svoje problémy..

Či v láske vidím zmysel života? Zaujímavá veta.. nehovorí ani, že láska je dobrá, ale ani že nevie ubližovať.. Ľudia si často mýlia lásku so zamilovanosťou.. Zamilovanosť..to je len sebectvo.. keď vzťah hľadáme aby sme zaplnili to prázdno v živote no láska.. Vznešený cit.. Keď dokážeme a túžime po tom, urobiť toho druhého šťastným.. to je láska.. "Keď ľúbime, ľúbime celého človeka takého aký je, nie takého, akým chceme aby bol." L.N.Tolstoj V očiach ľudí čo ju nespoznali bola najskôr povesťou, legendou a nakoniec rozprávkou pre deti.. Je možné tvrdiť, že láska , táto mocná čarodejka, robí z ľudí bláznov?

Kto vie.. Nad láskou je zbytočné sa zamýšľať.. Láska a rozum sú predsa dvaja nepriatelia! Lásku musíš cítiť.. a ako povedať milujem ťa? Mlčanie je predsa jazykom lásky.. gestá.. úsmev.. Preto tu teraz sedím, usmievam sa nad touto témou.. Láska, jedno veľké tajomstvo.. prečo? Nechcem vedieť..ak by sa prezradilo, potom by to už predsa žiadne tajomstvo nebolo...

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11114-laska-rozpravanie/