Charakteristika triedy 4.A

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 14.09.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 323 slov
Počet zobrazení: 16 479
Tlačení: 430
Uložení: 451

Charakteristika 4.A triedy

Sme 4.A Nikto nás nepozná lepšie ako my. Nechceme sa chváliť, to už necháme na Vás, ale naše skutky vravia za všetko.

Naša história siaha až na samý počiatok nového milénia, keď sme spolu s ostatnými študentmi zvádzali urputný boj s ťažkými dverami Šrobárky. Spýtavo sme hľadeli na našu novú triednu, p.p. Evu, vtedy ešte Haluškovú.

Naše nesmelé kroky po chodbách školy pomaly naberali na istote. Na imatrikulačnom plese sme sa už aj vďaka ružovým okuliarom tvárili ako praví Šrobárčania. Úspech na seba nenechal dlho čakať. Vyhrali sme prvé miesto v zbere gaštanov, za ktoré sme dostali deň výletu navyše. No keď nastal čas Vianoc, zistili sme, že je lepšie dávať než dostávať. Zorganizovali sme večierok pre deti zo sociálne slabších rodín. Svetielka v ich očiach žiarili plamienkom šťastia a vďaky, preto sme v tejto tradícii vytrvali.

Nový školský rok priniesol nové úspechy i prekvapenia. Zapojili sme sa do Kalamajok, získali post šéfredaktorky Študentského slova a jej zástupkyne, účinkovali sme v programe k 110. výročiu školy. Naša triedna pani profesorka našla šťastie a zmenila si meno na Kubíková.

Napriek tomu bol najplodnejší tretí rok nášho pôsobenia na škole. Dve naše spolužiačky šli do sveta na skusy, no my ostatní sme nelenili a stali sme sa študentskou firmou PROXIMA. Jej kariéra korešpondovala s názvom, bola naozaj hviezdna. Obliekli sme celú školu do nových tričiek, pripravili sme plesy, diskotéku, dražbu predmetov patriacich profesorom, či Mikulášsku nádielku. Najkrajším darčekom v rodine našej triednej bolo vedomie, že sa rozrastie o nového člena, preto nás pod svoje ochranné krídla vzala p.p. Tatiana Andrášová.

Ani štvrtý ročník sa nezaobišiel bez prekvapenia, p.p. Andrášovej zaklopal na okno bocian a ochrannú ruku nad nami prevzala p.p. Júlia Tomková.

Tri roky ubehli ako voda. Získali sme veľa vedomosti, zážitkov i skúseností, ale to najpodsatnejšie nás ešte len čaká. Stojíme tu s nádejou, že nás podporíte, aby sme v deň maturity vykročili tou správnou nohou.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu