Charakteristika triedy SŠ

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 05.03.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 309 slov
Počet zobrazení: 19 277
Tlačení: 692
Uložení: 671

Charakteristika triedy SŠ

Úvod: Pred vami stojí trieda 4.B, trieda s prevahou ženského potenciálu,pretože chlapcov je u nás iba šesť.Ich nápady sú ale stále vypočuté a v mnohých prípadoch aj zrealizované. Pod vedením skvelej učiteľky a veľkej puntičkárky, pani profesorky Márie Feckovej sa pomaly ale isto začalo z tejto triedy formovať inteligentno- zábavné zoskupenie.

Už prvý deň v škole pri predstavení sme zistili, že každý z nás je úplne iný. Niekto má rád kaktusy a delfíny, niketo zasa Harleye a kožené bundy a veľa z nás vie plávať. Prvé dni v škole boli tzv. oťukávacie, až prišiel lyžarksy zájazd.                           

Tam sa vykryštalizovali osbnosti, osoby a osôbky.Po večernej besiedke na izbe číslo 501 došlo k prvému väčšiemu stretu s profesorským zborom, ktorý však bol zažehnaný vidiecko- cigánskym rytmom.Ďalšie besiedky už ostali profesormi nepochopené.

Po návrate do lavíc spomínal každý.Niektorým sa spomienky zachovali aj na papieri. 4.B je ako celok možno nevýrazný, ale veľmi plodný oragnizmus.Prejavilo sa to vo viacerých obliastiach.

Zo športových úspechov najradšej spomíname na prevesntvo chlapcov v školskom futbalovom turnaji a prvesntvo na turnaji zmiešaných družstiev v basketbale.Napodiv sme tiež držiteľmi tretieho miesta za kulinárske umenie našich dievčat na Dňoch farncúzskej kultúry.

Naša plodnosť sa však asi najviac prejavila v školských laviciach.Nedá mi nespomenúť Tinu B. s najprenikavejším hlasom a jej slovné súboje s učiteľmi, poznámky Petra Dž., ktoré neraz zdvihli profesorom adrenalín.Prestávkové etudy Mareka S. a Miša H. v ťažkých chvíľach pred písomkou.Módne prehliadky spojené s predstavovaním nových modelov počas voľných hodín.Táboraky, spoznávanie miestnych obyvateľov na výletoch a v neposlednom rade aj spoznávanie samých seba.

Počas štúdia sa nám postupne v triede vyformovali budúci právnici, ekonómovia, lekári, filozofi i dizajnéri.

Pevne dúfame, že sa naša usilovnosť prejaví nielen na prijímačkách, ale aj pri vysokoškolskom štúdiu.Prosíme vás držte nám palce a my vás nesklameme.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu