Charakteristika triedy ZŠ

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 05.03.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 241 slov
Počet zobrazení: 13 703
Tlačení: 525
Uložení: 482

Charakteristika triedy ZŠ

Pred vami stojí 4.C.  Svoju históriu začal náš kolektív písať v školskom roku 2000/2001. Práve vtedy vznikol na Šrobárke nový cech. Jeho členmi sa stalo 34 udatných rytierov s jediným cieľom - pripraviť sa na dôsledné plnenie náročných požiadaviek doby.

Od tejto chvíle sme sa snažili rešpektovať vôľu našej kráľovnej, cechovej prof. RNDr. Dagmar Klímovej, aj keď, ako správni novici, urobili sme zopár odpustiteľných chýb. Časom sme zistili, že je veľa vecí, ktoré nás, rytierov, rozdeľujú, našli sme však jednu spoločnú - veľké červené srdce - náš erb, symbol viery v ľudskosť, čestnosť, spravodlivosť i lásku. Sme presvedčení, že to bol on, ktorý nám ukazoval cestu za poznaním. Prebúdzal túžbu po vedomostiach a zručnostiach, ale aj túžbu po spoločenskom živote a zábave.

Svoju takmer dokonalosť sa nám podarilo prvýkrát úspešne predviesť na imatrikulačnom plese, kde nám pri tanečnej kreácii pomáhala sama Jennifer Lopez. S nostalgiou dnes spomíname na romantiku lyžiarskeho kurzu na chate J. Jesenského vo Vysokých Tatrách. Tu sme získali základy aktívneho športového umenia, tu sa zrodili prvé vážnejšie priateľstvá a lásky. Láska je však ako oheň. Ak neprikladáte, zhasne. Tak sme teda plamienky rozdúchali na výlete vo Veľatoch, na exkurzii v Betliari, Pieninách, ba i v samotnej stovežatej Prahe.

Štvorročný pobyt v cechu rytierskom pomaly končí. Každý jeho člen si z neho odnesie to, čo mu je najbližšie. Niekto ťažko vydreté vedomosti, iný hlboké priateľské putá, ale všetci srdcia plné spomienok na jedno z najkrajších období nášho života.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu