Charakteristika triedy OA

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 05.03.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 353 slov
Počet zobrazení: 8 614
Tlačení: 376
Uložení: 324

Charakteristika triedy OA

Kedysi dávno pred štyrmi rokmi sme my plachí, neskúsení bažanti začali kráčať eistými krokmi kľukatou cestou študenta-Šrobárčana, na ktorej nám od jej počiatku pomáhala naša triedna pani profesorka Katka Kobulská.Obstáli sme v ťažkej skúške prijatia do cechu šrobárskeho.

Zmobilizovali sme všetky silyp, pripravili najkultúrnejšiu vložku imatrikulačného plesu a rozprúdili sme krv prítomných bizarným rock’n’rollom. Po noci plnej zábavy sme sa prebudili do krutej reality.Hŕby kníh padajúcich z poličiek ohrozovali naše zdravie 4 roky. Biedny život nás prvákov skrášlil len týždeň na lyžiarskom zájazde v Tatranskej Javorine.V tomto malebnom prostredí opadlo napätie a prejavili sa prvé Charaktery.Po “lyžiaráku” sme sa vrátili ako znovuzrodení. Kolektív 1.D zrástol v jedno.

V 2.ročníku sme otvorili naše srdcia dokorán a takými už ostali.Veď Šrobárčanovi nie je vlastné len pilné učenie,ale aj benefícia.A preto sme sa podelili s predvianočnou atmosférou s deťmi zo Špeciálnej školy na Odborárskej ulici.Dospelejšie správanie nám pomohlo vytvoriť vzťahy založené na ochote a pomoci.Dobrá nálada stále panovala a hodiny ubiehali čoraz rýchlejšie.

Stali sme sa tretiakmi. Skúsenými, ošľahanými vetrom sme sa vznášali po chodbách. Mladší nám ustupovali a odvšadiaľ sa ozývalo hlasné V I V A T 3.D. Riaditeľstvo školy sa nás rozhodlo, pre našu vzornú disciplínu a prospech, odmeniť.Dostali sme triednu na najlukratívnejšej chodbe presne v strede medzi jedálňou a vrátnicou.Napriek tomuto obrovskému úspechu sa dvaja z nás rozhodli pre spoznávanie nových obzorov ďaleko za oceánom.

Náš dlho driemkajúci kultúrny potenciál sa naplno prejavil až v pompéznej historickej epopeji, ktorá zožala úspech u neodbornej poroty i u širokého publika laikov Kalamajok.3.ročník sme ukončili gradiózne, zlatým klincom sa stal 3-dňový poznávací výlet do Viedne.Oboznámili sme s celou históriou cisárskeho mesta a domov sme si odniesli nádherné spomienky na veľkolepé paláce, múzeá a záhrady.

 A hľa,stojíme tu teraz pred Vami takmer dospelí.Už len zložiť povestnú skúšku dospelosti.Dúfame, že v máji sa rozlúčime so školou slovami “Dovidenia!”.

Čo dodať na záver:

D-čka to je teda trieda
všetci múdri, všetci krásni,
urobiť niečo bola riadna bieda,
no aj taq o nás každý básni. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu