Charakteristika triedy

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 14.09.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 359 slov
Počet zobrazení: 19 707
Tlačení: 782
Uložení: 735

Charakteristika triedy

Kde bolo, tam bolo, písal sa september roku 2000 a pred bránami Šrobárky postávalo veľa netrpezlivých prváčikov. Nevedeli sa dočkať svojej vytúženej školičky. Terajšiu 4.F tvorilo vtedy 33 hlávok plných ilúzií, očakávaní, radostí z nového začiatku... Nikto z nás ani len netušil, čo nás za bránami dnešnej Alma Mater čaká...

Posadali sme si vtedy do nových lavíc a čakali, čo sa bude diať. Privítala nás naša pani triedna profesorka, s ktorou sme zo začiatku prežívali menšie krízy, no po čase sme si na seba zvykli, ba dokonca to prerástlo medzi nami vo veľmi pekný vzťah. Bolo nám veľmi ľúto, že v polovici tretieho ročníka musela odísť do Ameriky. Nič sa však nedalo robiť a my sme museli akceptovať, že stará dobrá „Tonka“ nám už zelené stužky asi veru nepripne. Dostali sme novú triednu profesorku a odohráva sa presne ten istý scenár.

Veru, udialo sa toho poriadne veľa... Z puberty sme vhupli do dospelosti. Zistili sme, že život nie je až taký ružový a treba sa veľa snažiť, aby sme zožali nejakú pozitívnu úrodu. Naše osobnosti sa rozvíjali. Pochopili sme, že v kolektíve silných indivíduí nebude ľahké presadiť sa. Asi preto sme nikdy nemali žiadneho vodcu. Každý z nás mal však svoju úlohu. Vyformovala sa z nás celkom zdatne kooperujúca skupinka, ktorá si vždy vedela povedať svoj názor.

Triednu obyčaj nám spríjemňovali naši americkí spolužiaci Goranka alias Gi-Gi, večná rebelka Rachel a Tom. Náš kreatívny a snaživý kolektív sa tiež snažil vypomáhať pri školských akciách. Angažovali sme sa v prípravách divadla, kalamajok, anglického filmu s Bradom, maľovania posterov, účinkovali v Akadémii k 110. výročiu založenia našej školy, či v iných aktivitách. V neposlednom rade treba spomenúť I*Earn Camp a Peer skupinu. Tam nadobudnuté poznatky určite nájdu svoje uplatnenie.

Vznikli medzi nami nové veľké kamarátstva ba dokonca i malé-veľké lásky a dni bežali a bežali... Odrazu akoby šibnutím čarovného prútika, stojíme tu teraz pred vami,  hrdí, sebavedomí a opäť plní známych ilúzií a očakávaní z toho, čo nám život prinesie.

Vážená pani riaditeľka, pani zástupkyne, milí profesori, drahí rodičia,...

poprajte nám, nech naše sny a entuziazmus nikdy neopúšťajú a verte, že vždy budeme spomínať na svoju Šrobárku.  

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu