Zóny pre každého študenta

40-tka: príhovor (prejav) k jubileu

Príhovor (prejav) k jubileu, kamarátke 40tka

Milá naša oslávenkyňa, drahí prítomní!

Verím, že sa nenahneváte za to, že odkrojím pár minút z oslavy a venujem našej oslávenkyni a vám všetkým pár slov. S Majkou sme prežili veľa pekných chvíľ, sme dobrými priateľkami a tak jej dnešná oslava je aj pre mňa deň výnimočný.

Poznáme sa už detstva, spolu sme rástli. Hrávali sme sa spolu, keď naše maminky mali posedenie pri kávičke. Obliekali sme bábiky, požičiavali sme si navzájom hračky. Spolu sme prežívali nástup do školy, pomáhali sme si s úlohami, sťažovali sme sa na učiteľov.

A neskôr, keď sme bábiky odložili a začali nás zaujímať iné veci, obliekali sme už samé seba, často dosť bláznivo, maľovali sme sa, vymýšľali rôzne pochabosti. A pripravili sme mnohokrát našim mamám krušné chvíľky.

No tie roky pekné, plné dobrodružstva a tajných prianí, na ktoré stále rady spomíname, ubehli tak rýchlo. A život sa náhle zmenil, upokojil. Práca, svadba, manžel, domácnosť, deti, mnoho drobných dní.

A už sme boli my dve mamky, ktorých deti sa spolu hrajú, kým my si sadneme ku kávičke a jedna druhej sa zdôverí s radosťami aj starosťami bežného života. A teraz, keď máme detičky už väčšie občas si dovolíme uniknúť na chvíľku z každodennosti, necháme sa uniesť silou hudby, veď ešte v nás mladá krv koluje.

Majka!

Na krku ti pribudol 4. krížik. Hovorí sa tomu zrelý vek. Teš sa tomu, však je to obdobie závideniahodné. Máš už mnoho skúseností, nejedna starosť ťa už poučila, zocelila, no zároveň máš ešte energiu mladého človeka, ešte máš nadšenie pre veci nové. Veľa si toho už dokázala, vychovala si deti, v práci si toho veľa spravila, ale ešte toľko vecí je pred Tebou. A máš silu, máš silu rozumnej zrelej ženy, ktorej duch je ešte mladý. V tom spočíva krása 40 ročnej ženy.

Želáme Ti teda budúcnosť plnú radostí. Želáme Ti, aby tvoje deti, rodinný život, priatelia aj práca Ti prinášali potešenie, aby sa v Ti v živote vracalo to, čo do neho dávaš.

Pripíjam teda na Tvoju oslavu tohto pekného veku. Na Tvoje šťastie aj na naše priateľstvo. Mám Ťa veľmi rada. Vám ostatným veselú zábavu, aby sme si oslávili túto príležitosť tak ako sa patrí.

Na zdravie.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11523-40-tka-prihovor-prejav-k-jubileu/