Príhovor (prejav) k 1. narodeninám

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: nany7
Typ práce: Referát
Dátum: 05.05.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 267 slov
Počet zobrazení: 13 510
Tlačení: 850
Uložení: 748

Príhovor (prejav) k 1. narodeninám

Milý náš oslávenček, drahá rodinka a priatelia.

Veru je to už rok, čo sme prvý krát počuli ten nežný plač. Hlások bábätka, ktorým nám náš synček oznámil: som tu na svete. Stali sme sa rodičmi a mali sme pocit, že sme tí najšťastnejší ľudia na svete. Prišlo nám to tak zázračné, že to malé krásne stvorenie je náš potomok. Náš život sa zmenil.

Stali sme sa skutočnou rodinou. Všetko naše úsilie, činnosti, rozhovory, jednoducho celý náš svet sa začal točiť okolo jedného slniečka a tým je náš synček. Zrazu bol náš život rozdelený na dve časti: pred jeho narodením a po narodení. Aj keď tá druhá časť trvá len rok, my si už ani nevieme predstaviť ako sme to mohli byť bez neho.

Náš chrobáčik rástol veľmi rýchlo a my sme sa tešili z každého jeho pokroku, z každej maličkosti. Dni ubiehali, lebo keď je človek šťastný čas plynie rýchlo a prešiel rôčik. Dnes má náš chlapček prvé narodeniny.

Želáme Ti teda, synku náš, všetko najlepšie, veľa radostí, zdravíčka, aby Ťa zlé veci obchádzali. Čaká Ťa ešte niekoľko rôčkov bezstarostného detstva a my s oteckom a starkými sa s radosťou postaráme o to, aby bolo čo najkrajšie, pretože naším šťastím je vidieť Teba so spokojným detským úsmevom na tvári.

Pomaly začínaš robiť prvé krôčky, už nám nebudeš chcieť sedieť v kočíku. Čochvíľu budeme od Teba počuť prvé slovká. A ešte veľa krásnych vecí, ktoré nás s Tebou čakajú.

A tak anjelik náš sfúkni si na torte sviečočku a poďme si pozrieť darčeky, za ktoré Vám všetkým ďakujeme, veď vieme, že boli darované z lásky.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu