Príhovor (prejav) k MDŽ

Príhovor k MDŽ

Máme tu 8. marec, deň, ktorý už síce už nie je tak oslavovaný ako v minulosti, no napriek tomu, stále je tu tá príležitosť, kedy môžeme naším žienkam vyjadriť nejaké tie slovká úcty a vďaky.

Však každá z Vás si to zaslúži. Či už doma s rodinou, či v práci, každý deň si svedomito plníte svoje povinnosti. Vaša práca, často nie tak viditeľná, tým pádom aj nie vždy spravodlivo ohodnotená. No napriek tomu potrebná viac ako čokoľvek iné.

Toľko vecí by nebolo možných bez Vašej každodennej činnosti. Nejeden muž, keby mal byť na chvíľu ženou, ej veru neľahké chvíle by zažíval. Len vtedy by pochopil, čo všetko je na pleciach takej bežnej ženy. Len čo príde z práce, čaká ju ďalšia. Nákupy, domácnosť, deti, a tak deň čo deň. A to si ešte nájde chvíle pre rozhovory a chvíle nehy pre svojho muža.

Veď pravdou, že veľkých chlapov robia tie správne ženy. Určite každý muž mi dá za pravdu, že nebol by tým, čo je, keby mu nepomohli tie významné ženy jeho života. A tak posúďte, nezaslúžia si teda ženy, aby aspoň jeden deň bol v roku, kedy sa im pripomenie ich výnimočnosť a prejaví úprimná úcta?

Milé naše žienky, skúste dnešný deň ten kolotoč každodennosti nachvíľu zastaviť. Oddýchnite si a nechajte sa rozmaznávať nami, mužmi. Urobíme to pre Vás určite všetci radi.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11536-prihovor-prejav-k-mdz/