Slávnostný príhovor ku Dňu matiek

Príhovor ku dňu matiek

Drahá naša mamka,

dovoľ, aby tento deň, ktorý patrí všetkým matkám, pripomenuli tebe aj všetkým nám, čo pre nás znamenáš.

Si človekom, ktorému vďačíme za život. Vďačíme však nielen za to, že sme tu, ale aj za to, akí sme. Ty si nás priviedla na tento svet, ale si to aj ty, čo si nás viedla prvé naše kroky po tejto zemi. Vychovala si nás a mnohému nás naučila. Vždy si vedela o všetkom, čo sme zažívali, prežívala si s nami našu radosť aj naše malé i väčšie starosti. Ty vieš nám z očí vyčítať všetky naše priania a si ochotná spraviť pre nás všetko.

Keď sme boli maličkí, vzorne si sa o nás starala, dala si nám lásku, ktorú dieťa potrebuje. Ako sme rástli bola si stále pri nás. Musíme uznať, že nie vždy sme boli dobré deti a zapríčinili sme ti nejednu starosť. Ty si však vždy vedela odpustiť naše nezbednosti. Bola si pri nás, aj keď nie vždy sme si to až tak zaslúžili. No láska matky je nezištná a ty nás ľúbiš aj s našimi chybami.

Možno je teraz čas poprosiť ťa o odpustenie za všetky vrásky, ktoré sme ti spôsobili a zároveň poďakovať za všetko, čo si pre nás spravila. Sme tvoje deti, ľúbime ťa, vážime si ťa a aj keď to nie vždy tak vyzerá, každý jeden z nás ti je neskutočne vďačný.

A tak pripíjam na tento deň, kedy by si mal každý pripomenúť, čo pre neho jeho matka znamená a čo všetko pre neho spravila. Na tvoje zdravie mamička a na deň všetkých matiek.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11538-slavnostny-prihovor-ku-dnu-matiek/