Zóny pre každého študenta

Naša trieda (Skupinová charakteristika)

Naša trieda (Skupinová charakteristika)

Aj teraz si dokážem v pamäti živo vybaviť svoj prvý deň na strednej škole. Keďže som kvôli dopravnej zápche meškala takmer tridsať minút, nemala som na výber a po vkročení do triedy som musela zniesť pozornosť takmer troch desiatok neznámych tvári, upierajúcich na mňa zvedavé pohľady. Behom nasledujúcich sekúnd som sa však celkom upokojila, pretože niektorí z mojich nových spolužiakov vyzerali omnoho vydesenejšie, než ja. Toto je moja prvá spomienka na nás - 1.FB.

Počas prvých dní, kedy sme spoznali aj nášho triedneho profesora sa zloženie triedy stále menilo. Jedno dievča pribudlo, a naopak, jediného chlapca, ktorého sme v kolektíve mali preradili do druhej triedy. Po čase sa u nás však opäť objavil ďalší zastupiteľ mužského pohlavia, čím sa naše zoskupenie -aspoň pre tento školský rok- definitívne uzavrelo.

Celkovo sa teda v našej triede nachádza dvadsaťšesť bystrých hláv - dvadsaťpäť zväčša tmavovlasých dievčat a jeden vyšší, hnedovlasý chlapec. Všetci pôsobíme na pohľad uvoľnene - v oblečení u nás prevažujú klasické džínsy a jednoduché tričká s textom či potlačou, doplnené ležérnymi teniskami. Nájdu sa u nás však aj žiačky, obľubujúce eleganciu, vyššie podpätky a šperky, ktoré podčiarkujú ich dievčenské „ja“.

Zo začiatku, teda niekoľko týždňov, možno aj mesiacov sme boli všetci trocha hanblivý a len opatrne sa „oťukávali“. Časom sa však povaha aj charakter u väčšiny vykryštalizovali do takej miery, že bolo veľmi jednoduché danú osobu odhadnúť. Myslím si, že momentálne sme ako kolektív fajn; nechýba nám zmysel pre humor, vzájomná podpora a radosť z rôznych aktivít, na ktorých sa spolu môžeme podujať.

Nakoľko sme všetci bilingválni, spája nás aj láska a obdiv k Francúzsku, jeho kultúre, obyvateľom, no predovšetkým k jeho nádhernému jazyku, ktorého základy sa snažíme naučiť práve v tomto ročníku. Avšak, sú medzi nami aj také osoby, ktoré s nami toto nadšenie veľmi nezdieľajú, čo sa odráža aj na ich prospechu. 

Ďalším faktorom je takmer čisto dievčenský kolektív, kde sú nejaké tie intrigy takmer každodennou bežnou súčasťou, takže si na už takmer všetky z nás zvykli (chlapec tomu nevenuje veľa pozornosti). Takto to pri babách proste chodí. Napriek tomu si myslím, že to nemá až také katastrofálne následky, pretože v našej triede je početné zastúpenie silných osobností, ktoré sa nechajú rozladiť naozaj len v tých najkrajnejších situáciách.

Musím povedať, že so svojou triedou som spokojná. Cítim sa tam príjemne, so spolužiakmi sa mám o čom zhovárať a taktiež sa občas stretávame aj mimo vyučovania, čo naše kamarátske vzťahy ešte viac upevňuje. Tých pár jedincov, ktorým sa u nás nepáči zrejme nevedia, o čo prichádzajú. Ostatní, vrátane mňa sa tým však nezaoberajú, nakoľko vieme, že po prvom ročníku od nás odchádzajú. Hádam sa po prestupe ocitnú v triede, v ktorej sa budú cítiť tak dobre, ako ja v tej našej.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11569-nasa-trieda-skupinova-charakteristika/