Zóny pre každého študenta

Letné prázdniny sloh

Môj najkrajší letný zážitok (Rozprávanie)

V živote každého človeka je len pár nezabudnuteľných a neopakovateľných zážitkov, či už pozitívnych alebo aj tých negatívnych. Ja si však veľmi dobre spomínam práve na ten pozitívny, ktorý sa mi vryl hlboko do pamäti. Nebolo to tak dávno, keď som sa s rodinou rozhodovala, kam nás cesty zavedú počas dlho očakávaných letných prázdnin. Rozmýšľali sme nad odpočinkom pri mori, v horách, ale víťazné miesto dostala dovolenka v Štúrove.

Pre mňa bola výnimočná tým, že ma na nej prvýkrát sprevádzal aj môj priateľ. A tak v jedno krásne, slnečnými lúčmi zaliate sobotné ráno sme naplnili kufre dvoch áut a vybrali sa na dvojhodinovú cestu tešiac sa na týždeň plný zábavy a oddychu. V jednom aute sa viezli rodičia s bratom a s jeho priateľkou, v druhom aute cestoval druhý brat s priateľkou a ja s priateľom.

Vzájomne sa obe vozidlá obiehali a popritom sme sledovali aj krásy Slovenska. Keď sme dorazili na vytúžené miesto, ohúrila nás drevená chatka v areáli kúpaliska, ktorá v skutočnosti vypadala ešte útulnejšie ako na fotografiách. Privítala nás majiteľka, ktorá nám odovzdala kľúče od našich štyroch samostatných podkrovných izieb. Otvorili sme dvere, vstúpili sme do izby, v ktorej stála veľká posteľ, na stene zavesený televízor a bola spojená s malou kuchynkou. Po vybalení sme sa rozhodli, že by bol najvyšší čas zavítať ku bazénom.

Trvalo len pár minút a bolo počuť hluk narážajúcich vĺn. Ako sme prišli bližšie, pred očami sa nám objavil obrovský bazén s umelým vlnobitím. Bolo zaujímavé sa pozerať na ľudí, ktorí skákali v rytme vĺn. A preto sme ho vyskúšali aj my a, samozrejme, nesklamal. Avšak, aby nás neomrzel, pohľadali sme aj ďalšie bazény. Nachádzalo sa ich tam veľké množstvo. S teplou vodou, plavecký, ale aj perličkový.

Každý sme jeden za druhým vyskúšali a v každom jednom sa skrývala nejedná vodná atrakcia, ktorá nás nenechala dlho čakať, pokiaľ sme ju vyskúšali.
Večer sme prišli z vody unavení na izbu a oddychovali do nasledujúceho dňa, ktorý sme znovu strávili pri vode. Ďalší dovolenkový deň sme si urobili výlet do neďalekého Ostrihomu. Peši sme prechádzali cez Most Márie Valérie, pod ktorým prúdi mohutný Dunaj s plávajúcimi výletnými loďami. Celú cestu sa nám pre očami vypínala kolosálna bazilika, ku ktorej smerovali naše kroky. Krásou sa pýšila aj zvnútra.

Po vystúpení po točivých schodoch na najvyššiu kupolu nás prekvapil znamenitý výhľad na ďaleké okolie. Naspäť nás zaviezol výletný vláčik.
Večery nám spríjemňovali spoločenské hry či leňošenie. S priateľom som sa veľmi rada prechádzala po celom areáli, okolo tichého jazierka, ale aj v centre mesta, ktoré hýrilo plno ľuďmi. Posledný deň sme sa pobalili, opustili našu príjemnú chatku a poslednýkrát si užili vodu. V neskorších poobedných hodinách sme posadali do áut, ktoré nás odviezli zrelaxovaných a lúčmi opálených domov. Tieto prázdniny boli tie najkrajšie, pretože som ich strávila s mojimi najbližšími, s mojou rodinou a s mojím priateľom. A zostáva mi len dúfať, že takýchto krásnych zážitkov bude ešte veľa.

Pozri Jarné prázdniny dátumy pre celé Slovensko.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/11628-letne-prazdniny-sloh/