Facebook – vzdávame sa súkromia kvôli sociálnej sieti?

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: veronika123
Typ práce: Referát
Dátum: 10.12.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 229 slov
Počet zobrazení: 4 088
Tlačení: 401
Uložení: 381

Facebook – vzdávame sa súkromia kvôli sociálnej sieti?

V poslednej dobe sa dostávajú do pozornosti nás všetkých sociálne siete, ktoré pomerne výrazne ovplyvnili naše súkromie a vzťahy.

Dovolím si tvrdiť, že takmer každý mladý človek, ktorý má potrebu komunikovať s okolím a spoločne zdieľať zážitky, je zaregistrovaný na sociálnej sieti Facebook. Každý deň tu pribudnú milióny nových statusov, odkazov, komentárov či fotografií. Všetky tieto činitele zásadne vplývajú na naše súkromie a intimitu, ktorej sa dobrovoľne vzdávame. Mnohí z nás majú medzi priateľmi na Facebooku určite i ľudí, s ktorými nie sú v osobnom kontakte, alebo sa s nimi vôbec nestretli.

Napriek tomu, s týmito osobami zdieľame naše zážitky, názory, fotografie, ktoré prezrádzajú mnohé informácie o našej osobnosti, záľubách alebo zážitkoch, aj keď mali byť niektoré z nich súkromné. Fotografie používateľov sociálnych sietí bývajú často krát zneužívané na negatívne účely. Nie nadarmo sa hovorí, že všetko čo sa objaví na internete, sa stáva verejným majetkom.

Aj napriek spomenutým nevýhodám má Facebooku, ako aj iné sociálne siete, svoje výhody, ktoré nám výrazne uľahčujú životy. Môžeme sa rýchlo a jednoducho spojiť s našimi príbuznými, priateľmi alebo sa dozvedieť mnoho informácií z odkazov alebo reklamy, ktorá je neprehliadnuteľnou súčasťou sociálnej sieti.

Myslím si, že sociálne siete majú svoje klady a zápory, ktoré ovplyvňujú naše životy. Nemali by sme však zabudnúť na osobný kontakt, pretože len vďaka nemu sa vytvárajú putá medzi rodinou a priateľmi.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Facebook – vzdávame sa súkromia kvôli sociálnej sieti?

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu