Budúcnosť máme vo svojich rukách

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: veronika123
Typ práce: Referát
Dátum: 10.12.2015
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 358 slov
Počet zobrazení: 33 406
Tlačení: 1 263
Uložení: 1 315

Budúcnosť máme vo svojich rukách

Každý človek premýšľa o svojej budúcnosti. Má svoje plány a sny, ktoré si chce splniť. Slovo budúcnosť pre mňa znamená niečo, čo si budujeme a je iba na nás, ako dopadne. Každý si je strojcom svojho vlastného šťastia. Mnohí z nás chcú mať v budúcnosti veľa peňazí, veľký dom a veľa iných hmotných vecí. Iní si zase prajú do budúcnosti lásku, zdravie a šťastie. 

Myslím si, že budúcnosť je ako jedna veľká pyramída a na jej vrchole na nás čaká prekvapenie. Každý deň sa postupne dostávame na vrchol. Aj keď je občas naša cesta smutná, musíme iba veriť, že na nás čaká niečo lepšie. Nikdy by sme sa nemali vzdávať našich snov do budúcnosti. V našom živote občas nastáva búrka, ale keď prejde, cítime, že to za to všetko stálo. Nemali by sme všetko zahodiť pre nejaké problémy. Treba vždy veriť, že bude lepšie. Postupne zistíme, že sa dá všetko zvládnuť, hoci na to niekedy potrebujeme viacej času.

A čo moja budúcnosť? Moja budúcnosť je ešte stále v oblakoch. Určite by som chcela dokončiť terajšiu školu a ísť študovať na vysokú. Rada by som skúsila študovať v zahraničí a potom by som si chcela nájsť prácu, ktorá by ma zaujímala. Chcela by som si založiť rodinu, v ktorej by som prežívala šťastné chvíle, kam by som sa vracala, keby mi bolo najhoršie. Chcem mať priateľov, s ktorými by som zažívala veselé príhody. V živote by som tiež chcela dosiahnuť úspech. Úspechom je pre mňa žiť šťastný a plnohodnotný život. V budúcnosti si chcem plniť svoje sny. Viem, že cesta za nimi nebude ľahká, ale ja sa ich budem snažiť splniť.

Jeden človek raz povedal, že máme žiť prítomnosťou a to aj robím. Nechcem si zatiaľ veľmi plánovať budúcnosť, pretože sa môžem sklamať. Život mi dal do ruky ceruzku, aby som si nakreslila svoju budúcnosť. Zatiaľ je moja ruka neistá. Preto sa budem v živote snažiť kresliť presne, aby som na konci môjho života nevidela veľkú machuľu, ale presné kontúry. Takto si predstavujem svoju budúcnosť, ktorá predo mnou stojí. Dúfam iba v to, aby som bola na konci svojej pyramídy spokojná, ako som sa rozhodla.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu