Zóny pre každého študenta

Charakteristika osoby

Charakteristika osoby

Nina je moja veľmi dobrá kamarátka už dlhú dobu. Keď sa stretneme, nikdy sa nenudíme a vždy sa máme o čom rozprávať. Je jednou z tých, na ktorých sa môžem spoľahnúť v každej situácii.

Toto štíhle dievča vysokej postavy opár mesiacov oslávi svoje 15. narodeniny. Ak ju a jej dvoch bratov zoradíme podľa veku, bude presne v strede. Všetci zdedili po svojich rodičoch modré oči a svetlé vlasy. Nina však dlhú blonďavú hrivu väčšinou schováva v cope. Najpohodlnejšie sa cíti v športovom oblečení. S vysokými podpätkami sa priatelí len výnimočne.

V jej šatníku prevláda čierna farba. Aj keď je odo mňa odva roky mladšia, veľmi dobre si rozumieme. Naším spoločným koníčkom je krasokorčuľovanie. Okrem neho Ninu baví aj kreslenie a za svoje výtvory sa vôbec nemusí hanbiť.

Zvyčajne kreslí postavy zanimovaných filmov alebo niečo z krasokorčuliarskej tematiky. S jej kreativitou súvisí tiež záľuba v líčení. Vlastní toľko šminiek, že si onedlho bude môcť otvoriť kozmetický salón.

V poslednej dobe často robí kliky. Myšou. Okrem nej má doma ešte psa, morča adve andulky. K Nine neodmysliteľne patrí jej úsmev, ktorým dokáže veľmi rýchlo nakaziť svoje okolie. Žiaden problém pre ňu nie je neriešiteľný. Kľuďom sa vždy správa milo apriateľsky. Je veľmi inteligentná a k povinnostiam sa snaží pristupovať zodpovedne. Niekedy však veci necháva na poslednú chvíľu. A čo negatívne vlastnosti?

V prvom rade musím spomenúť tvrdohlavosť. Keď si raz niečo zaumieni, svoje rozhodnutie nezmení, nech sa deje čokoľvek. Taktiež je málo sebavedomá, čo je škoda, pretože ak by si viac verila, mala by väčší rešpekt medzi ľuďmi a dokázala by si ľahšie presadiť svoj názor.

Nina mi raz vravela, že keď bola ešte malá, išla sa s rodičmi korčuľovať na jazero. Vtedy povedala, že tento šport nikdy v živote robiť nebude. Po niekoľkých rokoch ju prihlásili do krasokorčuliarskej prípravky a postupne sa krasokorčuľovanie stalo Nininým koníčkom. Ja som za to veľmi vďačná, lebo inak by som nespoznala takú skvelú osobu ako je ona.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/12559-charakteristika-osoby/