Príhovor na pohreb otca

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: veronika123
Typ práce: Referát
Dátum: 25.03.2016
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 204 slov
Počet zobrazení: 80 099
Tlačení: 2 188
Uložení: 1 806

Príhovor na pohreb otca

Dnes sa lúčime s naším drahým otcom, manželom, starým i prastarým otcom MENO. Odišiel a nám ostal v srdci žiaľ a smútok. Určite každý z nás má pred očami jeho láskavú tvár, úprimné oči, znie nám jeho hlas a ťažko je uveriť, že už nikdy nebudeme s ním. 

Jeho životná púť sa skončila, tak ako sa raz skončí život každého z nás. Keď umrie človek je to vždy smutné. Práve vtedy si uvedomujeme veľkú stratu, uvedomíme si, čo pre nás znamenal. MENO bol úžasný človek. Bol to človek s veľkým srdcom, človek žijúci pre svojich najbližších.

Bol príkladným, starostlivým a milujúcim manželom, otcom i starým otcom. Človek nesúci v sebe dobro a lásku, ktorú dával iným. Nemôžem nespomenúť jeho čestnosť, zmysel pre spravodlivosť, svedomitosť a pracovitosť. Vlastnosti, ktoré bezpochyby patrili k jeho osobnosti a kvôli ktorým si ho ľudia vážili.

Už viac nebude s nami, no ostávajú spomienky. Opustil tento svet, no to, čo po sebe zanechal, bude tu i naďalej. Bude tu s nami práve v našich spomienkach, v našich srdciach. Jeho dobro a láska nech žije ďalej v jeho potomkoch.

Keby som mal možnosť rozlúčiť sa s ním slovami, povedal by som len:

Máme ťa radi! Budeš nám chýbať!
 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu