Zóny pre každého študenta

Najlepší učiteľ/profesor (Úvaha)

Najlepší učiteľ/profesor (Úvaha)

Pán profesor Cisko – človek, ktorý si zaslúži moju pozornosť a aj to, aby som o ňom niečo napísala.

Obľúbila som si ho už v prváku. Bol milý, prívetivý, trpezlivý, pozorný a vtipný. Nie raz naša hodina matiky vyzerala tak, že sme ju celú prekecali o globálnych problémoch, o škole, známkach, vláde a o všeličom možnom. Obdivovala a obdivujem ho za jednu vec a to za tú, že on nikdy nepovedal slová, aké skloňuje množstvo profákov. "Nestíhame. Musíte pridať. "... on dokázal vysvetliť nové učivo, naučiť nás ho, dokázal s nami napísať písomky a školské úlohy v určenom čase a v pohode si dovolil urobiť voľnejšiu hodinu.

Za to si ho nesmierne vážim On je ten, ktorý nám spríjemňuje náročné študentské roky, on je ten, ktorý nám dáva rady do života a snaží sa, aby z nás niečo bolo. Svoje vážne úvahy dokáže podať vtipným tónom a s úsmevom na tvári. Je veselý a aj cez problémy, ktoré neobchádzajú ani jeho, dokáže rozdávať kolo seba dobrú náladu.

Na konci prváku nám povedal niekoľko zaujímavých viet. Jednou z nich, ktorá mi utkvela v pamäti, bola aj táto: "Keď sa nebudete cítiť práve najlepšie a budete mať nejaké osobné problémy, môžete prísť za mnou. Viem, že človeka ovplyvňujú rôzne problémy."

Vtedy som si pomyslela:"Čo je toto za chlapa?" A keď nám prehováral ešte ďalšiu polhodinku do srdiečka, tak som sa cítila, akoby som počúvala svojho otca a nie profesora. Nie je nám ani triedny, ale nahradil triedneho, ktorý odišiel po roku strávenom s nami.

Je to jeden vynikajúci človek, na ktorého nikdy nezabudnem a vždy budme na neho spomínať len a len v dobrom.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/13550-najlepsi-ucitel-profesor-uvaha/