Ako sa naučiť cudzí jazyk (Fejtón)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: kajka
Typ práce: Referát
Dátum: 11.04.2016
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 350 slov
Počet zobrazení: 6 629
Tlačení: 436
Uložení: 543

Ako sa naučiť cudzí jazyk (Fejtón)

Cudzí jazyk. Pre niekoho nočná mora, pre iného najsamlepší predmet. Mňa, ak sa teda môžem pochváliť, týka tá druhá možnosť. Ja sa učím anglický aj francúzsky jazyk (nie, nie, nie ten francúzsky, čo vás teraz napadol).  

Totiž, ja sa držím hesla: "Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom." Počkajte! Nemalo by sa skôr používať niečo v zmysle: "Toľkokrát si človekom, koľko pracuješ?" Ale, nechajme to nateraz. 

Keďže mne jazyky idú, rada by som nejako pomohla tým slabším, ktorí by chceli nejaký jazyk vedieť a predstavila im účinný recept na to, ako sa stať "jazykovým levom".

Taaakže, ak vylúčime sobáš s príslušníkom inej národnosti, ostane nám v rukách ešte pár tromfov. prezradím vám niekoľko z nich. Jednou z možností je zapísať sa na kurz cudzieho jazyka, kde sa nie len veľa naučíte, ale čo je príjemnejšie, možno spoznáte svoju životnú lásku. Ak však prestaneme myslieť až tak optimisticky, prinajhoršom si nájdete aspoň dobrých kamarátov alebo kamarátky.

Ak však nepatríte k tým, čo sú radi v cudzej spoločnosti, či máte podobné traumy alebo len neradi ukazujete svoje nedostatky pred cudzími, ďalšou z možností je byť samoukom.

Stačí obehať pár kníhkupectiev, zakúpiť knihu, prekladový slovník a nejaké CD-čko, ktoré vám pomôže pri výslovnosti. No, ale teraz úprimne! Fakt by ste boli ochotní vyhodiť toľké prachy a to by ste ani nemali záruku, že jazyk budete ovládať? Nerozmysleli ste si to s tým kurzom?

No, vidíte, že to ide. Ak beriete radšej ten kurz je to správna voľba.

Ááále, pozor! Je tu taká možnosť, že patríte k tým dobrodruhom, čo radi prijímajú výzvy. Mám pre vás niečo špeciálne. Zbaľte si pár vecí, dajte vedieť známemu (ak nejakého máte, ak nie, nevzdávajte to hneď), nezabudnite ani na peniaze...ááá už cestujete. Zalieva vás ten pocit blaženosti a vzrušenia? Zase ste urobili niečo len tak? V cudzej krajine budete donútení hovoriť domácim jazykom. Najprv to bude dorozumievanie rukami-nohami, ale budú vás rozumieť.

Tak čo, už ste sa rozhodli, čo si zvolíte? Čokoľvek ste si vybrali, prajem vám veľa šťastia. Zaiste aj úspechov, ale tie sa dostavia až po čase. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.026 s.
Zavrieť reklamu