Ako spraviť písomnú domácu úlohu?

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 15.03.2017
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 478 slov
Počet zobrazení: 4 051
Tlačení: 302
Uložení: 258

Ako spraviť písomnú domácu úlohu?

Nedávno ma pri pozeraní jedného seriálu napadla taká jedna vec, že vám sem napíšem návod, ako si napísať domácu úlohu, ktorá ma mať obsah na viac ako jednu A4. Jedná sa väčšinou o obsah, esej alebo nejakú recenziu, či niečo iné, čo ma teraz nenapadne, tak sa ospravedlňujem. Proste všetko, čo treba napísať a treba porozmýšľať, čo tam vlastne treba napísať.

1. krok:

Ako spraviť písomnú úlohu?Ako prvé zrejme dostanete nejakú literatúru, ktorú si máte naštudovať. Toto problém nie je, ak tá literatúra nemé vyše 200 strán, čo napríklad mne robí veľmi veľký problém, no vy ste určite šikovnejší.

Takže túto literatúru si pokojne naštudujete hneď, ako úlohu dostanete. To by zatiaľ nemal byť problém. Ak hej, tak na internete nájdete rôzne obsahy, úryvky dôležité alebo filmovú verziu.

Takže je na vás, ako si to naštudujete.

2. krok:

A teraz príde moja rada. Samozrejme, ako som už napísal, je to hlavne pre lajdákov, ktorým sa nechce nad tým rozmýšľať. Mne to naozaj pomáha a ja pevne verím, že aj vám sa táto metóda zapáči. Pre tých aktívnejších radu nemám, pretože tí to napíšu väčšinou hneď v ten deň, keď úlohu dostanú a majú pokoj. V čom teda spočíva moja rada?

Po úspešnom naštudovaní literatúry si konečne môžete robiť, čo sa vám bude chcieť. Môžete ísť von, alebo pozerať doma televíziu alebo si len tak ísť ľahnúť. A práve počas tejto aktivity (ak to tak môžeme Ako spraviť písomnú úlohu?nazvať) vám poprosím, trošku si spomeňte na tú literatúru. Len tak, že o čo sa tam jednalo, čo sa tam spomínalo, aké prostredie tam bolo, no na také malé detaily. Takto si ako keby matne prehrávajte tie spomienky na knihu, video.

A teraz, ako bolo spomenuté aj v jednom seriály, necháte pracovať podvedomie. Neviem či vám to bude fungovať, ale u mňa mi tam niečo stále behá. Nápady, myšlienky ako to celé napísať. Proste skúste pri tých činnostiach ako keby na to občas si spomenúť, dať to do nejakých viet a skúsiť takto sformulovať pár viet dokopy. Mne sa raz takto sám sformuloval celý úvod.

3. krok:

No a teraz prichádza čas, kedy už naozaj treba tú úlohu napísať. A máte na to len pár hodín, v extrémnych prípadoch len pár minút. No a teraz si skúste spomenúť na tie vety, čo ste si občas dali dohromady a len tak to proste hodiť na papier, do počítača. Proste všetko zo seba vysypať a nezaujímať sa o to, či to zatiaľ dáva zmysel. To potom na konci upravíte do finálnej podoby, pretože sa vám pomocou tohto celá ta literatúra ako keby zobrazí pred očami. Samozrejme sem-tam niečo stiahnete a doplníte si.

Toto je môj spôsob a dá sa povedať, že zatiaľ vždy ma na poslednú chvíľu zachránil. Dúfam, že u vás to bude mať rovnaký efekt a že vám to pomôže.

Prajem veľa šťastia s robením úloh!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu