Moja obľúbená kniha (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Referát
Dátum: 30.11.2017
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 302 slov
Počet zobrazení: 16 739
Tlačení: 721
Uložení: 693

Moja obľúbená kniha (Úvaha)

Nemôžem povedať iba jednu knihu, ktorú by som mala najradšej. Každá kniha má svoje čaro, svoj dej, ktorým dokáže upútať. Treba si len nájsť svoj žáner a začítať sa. Knihy nám dokážu odpovedať na otázky, dokážu nás usmerniť v živote, ba dokonca pomôcť. Pomáhajú nám rozvíjať fantáziu a slovnú zásobu, čo sa nám zíde v škole, ale aj v bežnom život. Knihy rozvíjajú náš obzor, obohacujú vedomosti a všeobecný rozhľad človeka.

Moje obľúbené žánre sú tiež rozmanité od románu až po sci-fi. Nerada čítam knihy s depresívnou tematikou, ako sú kriminálky či thrillery Nerada čítam o vraždách a o problémoch dnešného sveta. Radšej si zoberiem fantasy knihu a začítam sa do zaujímavých, aj keď neskutočných príbehov. Mám rada napätie a očakávanie, rada sa zahĺbim do deja, kde si môžem sama dotváraťpríbeh a predstavovať postavy či prostredie. No nečítam len sci-fi knihy, ale aj dievčenské romány, či príbehy zo života. Nepohrdne žiadnou knihou, ktorá má zaujímavý, vtipný a napínavý dej.

Ale kto stojí zatými to príbehmi? Sú to ľudia so zázračnými perami? Nie, sú to obyčajný s talentom zaujať čitateľov. Často sa zamýšľam, ako môže niekto napísať päťsto stranovú knihu, ktorú nemôžem pustiť z rúk. Veď len napísanie tejto úvahy mi trvalo dosť dlho a koľko úsilia som do toho vložila. A niekto len zoberie pero do rúk a slová sa mu sypú na papier. Preto im patrí náš obdiv. Títo majstri slova strávia niekedy mesiace či roky napísaním knihy, ktorú mi potom my potom prečítame za týždeň. Obdivujem ich nápaditosť, fantáziu a zmysel pre humor.

A čo dodať na záver? Aj keď ešte nemám svoju obľúbenú knihu, možno ju v budúcnosti nájdem. Veď je ešte veľa kníh, ktoré som neprečítala. A keď aj tak nenájdem tú naj knihu, možno zoberiem pero do ruky a napíšem ju sama.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.050 s.
Zavrieť reklamu