Zóny pre každého študenta

Šťastie (Úvaha)

Šťastie (Úvaha)

Podľa mňa je šťastie veľmi zvláštna a zaujímava vec. Mnohí ľudia ktorých poznám mi povedali , že ich šťastie ešte nezastihlo , no iní povedali, že mali toľko šťastia, že by mohli rozdaváť. Šťastie.

Slovo šťastie je pre niekoho iba bezvýznamne slovíčko, no pre mnohých ľudí je to slovo za ktorým sa skrýva radosť, láska či úspechy. Mnohí ľudia si myslia, že ten kto má veľa peňazí má aj veľa šťastia, ale nie je to pravda. Nie nadarmo sa hovorí, že šťastie za peniaze nekúpiš.Šťastie má u každého človeka inú podobu.Niektorí ľudia maju šťastie každy den a možno si to ani neuvedomujú. Napríklad ked sa im podarí opísať na písomke alebo dostať nezaslúženú jednotku. Myslíte že je to náhoda? Nie. aj za takýmito drobnosťami sa ukrýva šťastie. 

Pre mňa je šťastie aj to, že mám kamarátov, rodinu či blízkych. Teórii šťastia sa venoval aj grécky filozof Epikuros. Vychádzal s toho , že všetci ľudia môžu byť šťastný len treba šťastie hľadať na správnom mieste. Nie vždy platí veta v ktorej sa hovorí, že každý si je strojcom svojho šťastia sám. K tomu aby sme boli šťastný často potrebujeme aj iných. Šťastie je slovo ktoré môže ukrývať veľa významov. No ako som už spomínal, pre každého má šťastie inú podobu.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/15321-stastie-uvaha/