Príhovor k 60. narodeninám babke

Príhovor k 60. narodeninám babke

Milá babka,

Život je poskladaný z mnohých dní, ktoré prinášajú svoje radosti, ale aj starosti. Z času načas však príde v živote každého človeka deň, ktorý je niečím výnimočný, dôležitý. Takýchto dní je v ľudskom živote niekoľko a uchovávajú sa v pamäti až do konca. Jeden z takýchto dní je aj dnes. Je to deň, kedy sme sa tu stretli celá rodina, aby sme oslávili Tvoje nádherné 60 narodeniny.

V tejto slávnostnej chvíli som zalistovala v knihe tvojho doterajšieho života a na jej stránkach čítam, že to neboli chvíle vždy veselé, bezstarostné, ale aj chvíle ťažké. No aj v takýchto chvíľach si si vedela poradiť. Na Tvojej tvári som nikdy nezazrela chmáry. Vždy si bola usmievavá a Tvoje slová dokázali každého potešiť. 

Starká, chcem Ti poďakovať za to, že si vychovala moju mamu, ale i mňa. Ešte teraz mám v živej pamäti ako sedím pri Tebe a Ty mi rozprávaš rozprávky. Mala som ich veľmi rada. Pamätám si aj ako sme spolu piekli tvarohové buchty, ktoré boli moje najobľúbenejšie.

Zvykla som sa dívať, ako tie biele pampúšiky rastú a menia svoju farbu na zlatohnedú. Pamätám si i to, keď som bola ešte veľmi maličká, ako sme sedávali pri okne a počítali autá, ktoré prechádzali po ceste, ja modré a Ty červené. Na moje narodeniny mi ešte stále gratuluješ ako prvá a vždy mi upečieš prekrásnu tortu. 

Mila starká, vždy si stála pri mne, vždy si mi pomáhala a všetci teraz, ako tu stojíme, Ti chceme za Tvoju láskavosť, trpezlivosť a šťastné chvíle s Tebou, povedať jedno veľké ďakujem. 

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/15336-prihovor-k-60-narodeninam-babke/