Umelecký opis srdca

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ivka47
Typ práce: Referát
Dátum: 28.11.2018
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 201 slov
Počet zobrazení: 4 693
Tlačení: 420
Uložení: 432

Umelecký opis srdca 

Určite každý z nás pozná pojem srdce či už z hľadiska anatomického, či umeleckého.

V každom z nás rytmicky bije niećo čo dáva zmysel, podnet pre život. Áno, je to srdce, alebo inak zakliatý anjel v tele, ktorý hľadá druhého. Srdce si vieme predstaviť, ako kľúč do veľkej zlatej brány, za ktorou sa skrýva láska. Je veľmi potrebné pre život či už ako tzv. "pumpa", alebo ako vlastník bezvýhradných citov. Pre nás ľudí je nosič nálad. Veľakrát ho znázorňujeme pod krvavočervenou farbou, alebo ho spájame s láskou. Jednoducho tieto dve veci patria k sebe, bez srdca nemôžeme milovať a bez lásky nedokážeme žiť.
 
Preto je pre nás to srdce tak dôležité, aj keď niekedy by sme ho radšej nemali. Lebo všetko má svoje pre a proti. Nie vždy je všetko pekné, ako v rozprávke. Niekedy nás srdce bolí zo sklamania, zo stráty alebo iných nešťastí, že by bolo ľahśie si ho vytrhnúť a ponúknuť bohyni lásky- Afrodíte. Lenže my nedokážeme bez srdca žiť, nedá sa to a preto nemôžeme si ho z tela vytrhnúť, keď sa trápi a naspäť nasadiť, keď už bude v poriadku.
 
Nič iné nám teda neostáva len to vydržať, trápenie prekusnúť a milovanie si užívať.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#umelecký opis Lasky #umelecky opis laska #srdce umelecky opis #umelecký opis #Srdce #rozpravanie sloh srdce #Srdce bije


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu