Čo je šťastie? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ivka47
Typ práce: Referát
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 330 slov
Počet zobrazení: 17 024
Tlačení: 644
Uložení: 843

Čo je šťastie? (Úvaha)

Mnohí z nás si kladú otázku: Čo je šťastie? Láska? Priateľstvo? Nie. Nie je to ani pocit blaha ani naplnenosti. Nezhmotňuje sa ani sa nematerializuje. Podľa mňa je to zhoda náhod. Treba byť len vždy v správnom čase na správnom  mieste. 

Šťastie nemožno vidieť, nemožno chytiť, ani ho cítiť. Má mnoho podôb. Šťastie môže mať vodič, ktorý má ťažkú nehodu a prežije ju, môže to byť šťastie v športe, ak dá niekto gól alebo strelí kôš v posledných sekundách zápasu. V láske, keď natrafí na správnu ženu, ktorá ho urobí šťastným, dá mu deti a spokojný život. Šťastie je aj to, ak žiak odpíše písomku z ťaháka bez toho, aby ho vyučujúci nachytal, že to nevie a takisto to môže byť pri skúšaní, že ho nevyvolá. O šťastie sa však môžeme márne snažiť, ak nie sme v správny čas na správnom mieste. Niekedy  nám šťastie lieta okolo hlavy, ale nakoniec nás obíde. 

V mojej blízkosti nepoznám nikoho takého, kto by nebol na tom správnom mieste a nemal šťastie. Proste, človek sa musí snažiť všetko v živote robiť naplno a veriť v to šťastie a ono príde samo. Jeden múdry človek povedal: „Verím v šťastie. Čím viac sa snažím, tým viac ho mám.“ A v živote to naozaj tak funguje. Ak ľudia pracujú, už majú šťastie, že si tú prácu našli. Keď je niekto vynikajúci hudobný producent alebo filmový režisér, mal šťastie, že sa to naučil. Šťastie je aj to, ker vieme druhých ľudí urobiť šťastnými, alebo im vieme pomôcť v neľahkej situácii.  

Ja osobne som šťastný, lebo mám dobrých rodičov, ktorí sa o mňa starajú. V ťažkých chvíľach mi pomôžu a podržia ma. Mám šťastie, že mám kde bývať, mám čo jesť a piť a som zdravý. Šťastie mám aj na priateľov a to v tom, že ma berú takého, aký som. Šťastie je teda len obyčajná vec, ktorá sa nedá kúpiť, vyhrať. 

Každý si je teda  strojcom vlastného šťastia. Veľa ľudí si nevie šťastie vážiť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu