Čo je pre mňa rodina (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ivka47
Typ práce: Referát
Dátum: 04.11.2020
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 259 slov
Počet zobrazení: 57 543
Tlačení: 1 716
Uložení: 1 557

Čo je pre mňa rodina (Úvaha)

Spoločnosť, v ktorej žijem, tvoria ľudia. Väčšina z nich žije v rodinách. Preto je na svete niekoľko miliónov šťastných, no aj menej šťastných rodín. 

Čo pre mňa znamená moja rodina? Tá moja pre mňa znamená všetko. Je to miesto, kde som sa narodil, žijem a som tu šťastný. Kto by nebol? Tvoria ju ľudia, ktorých nadovšetko ľúbim a viem, že aj oni cítia to isté ku mne, pretože mi to dávajú najavo každý deň odvtedy, čo som sa narodil. Moju najbližšiu rodinu tvoria moji úžasní rodičia, starí rodičia a sestra spolu s jej manželom a deťmi. Sú to ľudia, s ktorými sa stretávam každý deň. Viem, že im môžem plne vo všetkom dôverovať a preto mi nerobí problém zdôveriť sa im s mojimi radosťami i starosťami, úspechmi i prehrami. 

Moja najbližšia rodina mi už od útleho detstva vytvára šťastný domov plný lásky a porozumenia, v ktorom spoločne žijeme, máme sa radi a snažíme sa neustále si pomáhať a byť si nablízku vždy, keď potrebujeme. Rovnako vie, že domov, ktorý mám, mi bude domovom vždy, aj keď si založím vlastnú rodinu. Je to miesto, kde sa budem môcť vždy vrátiť.  

Vždy, keď počujem slovo rodina, predstavím si môj domov, stále usmiatu láskavú mamu, pracovitého otca a svoju skvelú sestru. Viem, že mám úžasnú rodinu, v ktorej som šťastný a za to som vďačný svojim rodičom. Preto želám všetkým deťom, aby mali okolo seba takých ľudí, ako mám ja. A tým, čo majú takéto rodiny prajem, aby si to vážili a nezabúdali, že všetko je pominuteľné.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu